Japán Angeleno szilva konténeres gyümölcsfa oltvány

5 900 Ft

Japán szilva, hatalmas gyümölcsökkel, vírusok nem bántják.

Elfogyott

Leírás

Japán Angeleno szilva konténeres gyümölcsfa oltvány

A Japán Angeleno szilva konténeres gyümölcsfa oltvány ról sokáig úgy vélték, hogy a japánszilva kizárólag az északi szélesség 45 fokáig termeszthető, ami Európában a mediterrán országokat jelenti. Az ettől a határtól északabbra fekvő termőterületek közül Magyarországot tartották alkalmasnak a különböző fajták termesztésére.

A világ 8-10 millió t/év szilvatermésének nagy része Kínából származik, ahol túlnyomórészt a japánszilva különböző fajtáit termesztik (Prunus salicina Lindl.).

Európában országonként változik a fogyasztók igénye a szilva ízét illetően. Jelenleg nincs egységes mérési rendszer a szilva minőségére vonatkozóan. Franciaországban, Görögországban, Olaszországban és Spanyolországban a desszert fajtákat kedvelik, amelyek nagy szeműek, kemény húsúak és könnyen csomagolhatók.

Az ANGELENO erős növekedésű, dús levélzetű koronája nyitott.

Korai virágzású, keresztbeporzást igényel. Jó porzói a korai virágzású japánszilva fajták, mint a Friar, Santa Rosa, Laroda és a Black Star, illetve a cseresznyeszilva.

A gyümölcs kerekded formájú, aszimmetrikus és enyhén lapított, súlya kb. 50g.

Október elején szüretelhető.

Tetszetős küllemű, a héj vöröseskék, vékony, kevés a látható paraszemölcs. A hús színe narancssárga, kellőképpen lédús és zamatos. A mag kicsi, nehezen válik el a hústól.

Az időjárás jelentősen befolyásolja az ízét: napos, meleg nyarakon kellemes ízű, hűvös, esős nyarakon azonban romlik az ízminőség. Meleg éghajlatra javasolt. Levéllyukasodásra mérsékelten érzékeny.

A gyümölcsfák rendelésének és átadásának a menete
Gyümölcsfa ültetési tanácsok
Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

További információk

Tömeg14 kg
Méretek100 cm
Érzékenység

Konténeres/Szabadgyökerű

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Japán Angeleno szilva konténeres gyümölcsfa oltvány” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük