Leírás
Jonathán Csányi 1 alma szabadgyökerű gyümölcsfa oltvány
A Jonathán Csányi 1 alma szabadgyökerű gyümölcsfa oltvány 1800-ban keletkezett Észak-Amerikában. Jelentőségét Jonathan Hasbrouck ismerte fel, később róla nevezték el. Magyarországon Bereczki nyomán a fajta nevét általánosan Jonathánnak írják. Leghosszabb ideig és legnagyobb arányban Magyarország almatermesztését uralta. Annyira egyeduralkodóvá vált a hazai termesztésben és piacon , hogy a vásárlók már szinte magyar fajtának tartották.
Alany: vadalma magonc
Érés / fogyasztási idő: augusztus vége, november-decemberig eltartható, hűtőtárolóban 4-5 hónapig eltartható.
Termékenyülés: jó virágport ad, porzó fajtái: Húsvéti rozmaring, Parker pepin, Starking, Golden Delicious, Cox narancs renet (Cox 10),Téli arany pármen
Termőképesség: jól és rendszeresen terem, termőre fordulása korai
Felhasználás: nyersen fogyasztva
Ajánlott termőtáj: alkalmazkodó képes
Ellenállóképesség: lisztharmatra érzékeny
Az alapfajtához képest kevésbé hajlamos az alternanciára (termésingadozás).
Gyümölcs: a gyümölcshús íze az alapfajtáéhoz hasonló, de annál tömöttebb, keményebb. Húsa roppanó, sárgás-fehér színű, bő levű, kellemesen karakteres édes-savas, jellegzetes illatú és zamatú.
A gyümölcsfák rendelésének és átadásának a menete
Gyümölcsfa ültetési tanácsok
Rendszerben gondolkodunk!
Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.
Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.
A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.