Kazanlaki óriás gyümölcsű som

2 990 Ft

Finom, nagy méretű bogyók, rendkívül bő termés. Egészséges, őshonos erdei gyümölcs nemes változata.

Elfogyott

Leírás

Kazanlaki óriás gyümölcsű som

A Kazanlaki óriás gyümölcsű som magas antioxidáns tartalmú gyümölcs.

Nálunk őshonos is a vad típusa, így madársövényekbe is ideális. A Kazanlaki nemesített változaton terem a legnagyobb gyümölcs.

A fiatal növények még csak lassan indulnak növekedésnek, majd idősebb korában egyre bokrosabb és terebélyesebb lesz a növény, nem ritka a 7 méter magas som, amely akár 100 évig is képes megélni.
A som már kora tavasszal megmutatja szépségét, márciustól nyílnak a színpompás sárga virágok, amelyek sok hasznos rovart csalogatnak kertünkbe.
Szeptember közepétől érnek be az ízletes vitamindús gyümölcsök, amelyeknek kellemes édes-savanykás íze és magas C-vitamin tartalma van. A szedés után a somot kb. 8-10 napig lehet tárolni, de készíthetünk belőle lekvárt, zselét, szörpöt, de kandírozhatjuk, vagy likőr alapanyagként is kiváló.

A magyar sompálinka nagyon híres, ritka kincs.

Éretten potyog, ezért ponyvát szoktak teríteni alá.

A termés érése után a som lombozata gyönyörű őszi színeket ölt, sárga, illetve vörös színben pompázik az ősz végére.

Különösebb kértevőjével, betegségével nem kell számolni.

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

További információk

Tömeg 2.5 kg
Méretek 100 × 10 × 10 cm
Termesztési forma

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kazanlaki óriás gyümölcsű som” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük