Kék búzavirág bio vetőmag

1 390 Ft

Kék, tömött virágai csalogatják a hasznos rovarokat és gyógyteaként is hasznosíthatók.

Kedvencekhez Created with Sketch.

Kedvencekbe!

19 készleten

Leírás

Kék búzavirág bio vetőmag

A Kék búzavirág bio vetőmag, egynyári virág és gyógynövény. Mélykék színű, tömött fejekkel, ezért különösen alkalmas szárításhoz és teakeverékekhez.

Szaporítása lehetséges kora márciusi vetéssel, illetve nyári vetéssel. Utóbbi esetben következő év tavaszától már virágzik. Magassága kb. 50-70 cm.

Szárazságtűrő, szereti a napot.

A Kék búzavirág bio vetőmag kifejezetten ökológiai gyepek és veteményesek virágszigeteibe való virágos növény.

A biológiai sokféleség felé vezető fontos lépcső, hogy teret és táplálékot biztosítunk azoknak a hasznos élő szervezeteknek, akik életük bizonyos szakaszaiban elrejtőznek, vagy éppen táplálkoznak a virágokon.

Kevesen tudják, hogy a ragadozóatkák, virágpoloskák és más rovarölő rovarok ha nem találnak zsákmányállatot, akkor vagy éhen halnak, vagy elvándorolnak, kivéve, ha virágporra cserélhetik rovartáplálékukat. Az pedig egyszerűen megérthető, hogy ha eltűnnek a ragadozók, felszaporodik a préda, ami ebben az esetben a kártevők sokaságát jelenti. A kék szín kifejezette csalogatja a ragaozó rovarokat is.

A Kék búzavirág bio vetőmag felhasználása biokertekben:

Virágszigeteket hozunk létre akár a gyepben, akár a veteményesben. Ezek egyszerű 60-80 cm átmérőjű virágtársulások, amelyeket évente kétszer vágunk, hogy magot tudjanak hozni és azt elszórják. Ily módon lehet elérni, hogy azok maradjanak meg, amelyek valóban képesek részévé válni kertünk ökoszisztémájának. A bolygatás nélküli virágszigetek tudnak stabil védőhelyet adni a hasznos élő szervezeteknek.

Hatékonyabb a szaporítás, ha első évben palántát nevelünk, azt ültetjük ki, majd a következő években már hagyatkozhatunk saját magszórására.

Forrázatát külsőleg szemgyulladásra borogatására, toroköblögetésre használják. Teáját magában nem fogyasztják, adalékként a drogját étvágyjavító, görcsoldó, erősítő teakeverékekhez adják.

Tartalom: kb. 0,6 g

Ezermagtömeg: 4,28 g

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Kék búzavirág Magyarországon is bevált. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag

A Kék búzavirág bio vetőmag vetés előtti javasolt kezelése

Részletesen itt olvashat róla

Aktuális biológiai növényvédelmi információkért keresse a Biokert Magazint, melyre ITT tud feliratkozni.
A Komplex Biokert működéséről pedig elérhető az online tanfolyamunk.

pompás klárika bio vetőmag

További információk

Tömeg 0.01 kg
Vetésidő szabadfölbe

, , , , , , ,

Betakarítási idő

, , , , , , ,

Termesztési forma

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kék búzavirág bio vetőmag” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük