Kis vérfű (csabaíre) bio

1 100 Ft

Csabaíre vérfű, sebgyógyító fűszernövény

5 készleten

Leírás

Kis vérfű (csabaíre) bio

Évelő növény, a fiatal hajtásokat szedhetjük róla. Ezek frissen és szárítva is használhatók szószok, saláták és levesek ízesítésére.

Remek méhlegelő.

Ehető, évelő gyógynövény. Európában, Észak-Afrikában, Délnyugat-Ázsiában honos. Magyarországon is gyakori, főleg a száraz gyepekben, domboldalakon, általában meszes talajokon nő.

Szárazságtűrő. 20–90 cm magasra nő.

Páratlanul szárnyalt, illatos levelei tőrózsát alkotnak, a ritkásan, párban álló levélkék tojásdadok, ülők. Április-július között virágzik. Virágai sziromlevél nélküliek, a hosszú tőkocsány végén gömbszerűen, 1–2 cm széles fejecskevirágzatban helyezkednek el.

Nevét egy legendáról kapta; a monda szerint Csaba hun királyfi ezzel a fűvel gyógyította meg sérült katonáit.
Hajtását megdörzsölve uborkára emlékeztető illata van. A friss, fiatal leveleket gyűjtik. Diószerű ízénél fogva fűszernövényként, salátákba, nyári frissítő italokba használják fel. Étvágygerjesztő, emésztést javító hatásuk van. A népi gyógyászat sebek, vérzések, hasmenés esetén adta.

A növény kb. 50 cm-esre nő, sortávolság: 25 cm.

Gyógy- és fűszernövény palántáink

Minden gyógy- és fűszernövény palántánk Újvári Gabriella bio minősítésű házikertészetéből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt FB oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhozszállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk.

 

További információk

Tömeg1.49 kg
Méretek1000 × 41 × 31 cm
Vetésidő szabadfölbe

, , , , , , , , , , ,

Betakarítási idő

, , , , , , , ,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kis vérfű (csabaíre) bio” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük