Kokárdavirág bio vetőmag

1 390 Ft

Szárazságtűrő, igénytelen rovarmágnes virág, melynek fonalféreg űző hatása is van.

Kedvencekhez Created with Sketch.

Kedvencekbe!

32 készleten

Leírás

Kokárdavirág bio vetőmag

A Kokárdavirág bio vetőmag, védőnövényként is használható színes, évelő virág.

A kokárdavirág (Gaillardia) az őszirózsafélék családjába tartozó növénynemzetség.  Észak- és Dél-Amerikában honos, szárazságtűrő faja mellett, számos hibrid is található kerti termesztésben. Ez a vad típus, melynek egyszerűbbek a virágai, de nagyobb a hatóanyag tartalma és az ellenállóképessége.

Biokertekbe többek között fonalféreg űző hatása miatt is telepítjük. A növény minden részében termelődik egy speciális illatanyag (a szár és levelek megdörzsölésekor érezhető is), amely távoltartja a növényparazita fonalférgeket. Mindemellett erős a rovarmágnes hatásuk is és elsősorban a beporzókat vonzzák a kertbe.

40–60 cm magasra nő, virágja 5 színű, a sárga, narancs és vörös árnyalataiban. Igen jó tulajdonsága, hogy hosszan virágzik, és ha elvirágzás után lecsípjük az elnyílt virágait, akkor komoly másodvirágzást produkál.

Öntözés nélküli, vagy szárazságnak jobban kitett területek virága. A pangó vizet nem bírja és túlöntözött területeken alig hoz virágot.

Vetéskor azonban gondoskodni kell a jó vízellátáskor, mert a csírázáshoz és növekedéshez neki is szüksége van vízre. Érdemes palántát nevelni belőle, mert több magból lesz életképes növény. Utána már úgyis szórni fogja magát és önmaga szaporodik, ami tökéletes növénnyé teszi ökológiai gyepekbe virágszigetekbe.

A magokat jó vízáteresztő talajba vessük, vékonyan fedve komposzttal. Bár a kokárdavirág alapvetően kiváló szárazságtűrő növény, a csíráztatás során fontos, hogy talaj folyamatosan nyirkos legyen, hogy az éledező magok még véletlenül se száradjanak ki. Kicsírázás után, miután a fiatal növények jól meggyökeresedtek, az öntözések gyakoriságát csökkenhetjük. A mérsékelt öntözés hatására a színes virágok hosszabb ideig fogják díszíteni a kertünket.

A kokárdavirág ültetésekor a hely kiválasztásának is döntő szerepe van. A növény a napos fekvést kedveli, ezért ha csak egy módunk van rá, a kertünk legnaposabb szegletét jelöljük ki a számára. Jól viseli a nyári kánikulát is, ráadásul a pillangókat is kertbe csalogatja.

Vetés márciustól, ültetés májustól. Virágzása 2. évtől júniustól októberig várható.

A biológiai sokféleség felé vezető fontos lépcső, hogy teret és táplálékot biztosítunk azoknak a hasznos élő szervezeteknek, akik életük bizonyos szakaszaiban elrejtőznek, vagy éppen táplálkoznak a virágokon.

Kevesen tudják, hogy a ragadozóatkák, virágpoloskák és más rovarölő rovarok ha nem találnak zsákmányállatot, akkor vagy éhen halnak, vagy elvándorolnak, kivéve, ha virágporra cserélhetik rovartáplálékukat. Az pedig egyszerűen megérthető, hogy ha eltűnnek a ragadozók, felszaporodik a préda, ami ebben az esetben a kártevők sokaságát jelenti.

Tartalom: kb. 0,5 g

Ezermagtömeg: 3,07 g

Virágzási idő: június-szeptember

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Kokárdavirág Magyarországon is bevált. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag

A Kokárdavirág bio vetőmag vetés előtti javasolt kezelése

Részletesen itt olvashat róla

Aktuális biológiai növényvédelmi információkért keresse a Biokert Magazint, melyre ITT tud feliratkozni.
A Komplex Biokert működéséről pedig elérhető az online tanfolyamunk.

pompás klárika bio vetőmag

További információk

Tömeg 0.01 kg
Vetésidő szabadfölbe

, , , , , , ,

Betakarítási idő

, , , , , , ,

Termesztési forma

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kokárdavirág bio vetőmag” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük