Komposztáljunk!

2 900 Ft

Alapmű minden biokertész és környezettudatos ember számára.

Elfogyott

Leírás

Komposztáljunk! könyv

Miért komposztáljunk?

Mert egy különleges folyamat elindítói lehetünk. A szemünk előtt válik ugyanis a konyhai szerves hulladékból, a zöldségfélék, virágok szárából, a fűnyiradékból, a lehullott falevelekből, a levágott, összeaprított gallyakból élő, humuszban gazdag talaj.
Amit a növény fejlődése, terméshozása közben felvesz a talajból, annak egy részét érett komposzt formájában már a következő évben visszajuttathatjuk. Ezzel nemcsak a vásárolt trágya árát tudjuk megspórolni, de olyan természeti körforgalom részesei lehetünk, ami egy környezetére figyelő és védő embertől elvárható.

A szerzők leírják a komposztkészítés a lépéseit, a hely kiválasztásától a komposzthalomban végbemenő folyamatokon keresztül az esetlegesen adódó problémák megoldásáig.

A sok ábrával és színes képpel illusztrált könyv igazi kedvcsináló azoknak, akik most szeretnék megismerni a komposztálás rejtelmeit.

A jól kezelt, érett, átrostált komposzt felhasználható szobanövények, balkonnövények ültetésekor, zöldség- és virágágyások talajának felfrissítésére, a gyepfelületre, cserjék, bokrok köré szórva, gyümölcsfák ültetőgödrébe bedolgozva.
Összefoglalásképpen a komposztálás 10 aranyszabálya zárja a könyvet.

Alapmű biokertészek és minden környezettudatos ember számára!

További információk

Tömeg 0.5 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Komposztáljunk!” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük