Körömvirág vegyszermentes vetőmag

290 Ft

Az egészséges bőr virága

37 készleten

Leírás

Körömvirág vegyszermentes vetőmag

Egynyári növény, nyáron virágzik.

Sárga-narancssárga virágokat hoz, közepe némelyiknek világosabb, némelyiknek sötétebb. A virágok ehetők, szépen lehet díszíteni velük pl. a salátákat.

Gyógy- és dísznövény. Vágott virágnak is alkalmas. Napfénykedvelő, közepes vízigényű. Laza középkötött közepes tápanyagtartalmú talajt igényel.

A talajt ne takarjuk mivel fényre csírázik. A folyamatos nyílás érdekében szedjük le az elnyílott virágokat.

Érzékeny a lisztharmatra, ezért ne ültessük túl nedves, árnyékos helyre.

Felhasználása:

Gyomor- és nyombélfekély esetén hámosít, vastagbélgyulladásnál csökkenti a gyulladás mértékét. Jó hatása van az emésztőrendszerre, segíti az emésztést, a máj működését, epehajtó, szélgörcsoldó hatású.

Alkalmazható menstruációs problémákra és változókori tünetek enyhítésére.

Látásjavító, mivel tisztítja a szemfenék ereit. Antibiotikumos kezelésekhez is használhatjuk.

Külsőleg kiváló sebgyógyító, fertőtlenítő. Alkalmazható nehezen gyógyuló sebekre, műtéti hegekre, fekélyre, égések és fagyások kezelésében, valamint ekcéma, visszér, vénagyulladás, rosacea, aranyér esetén. Ízületi gyulladások esetén is használjuk külsőleg és bőrirritációkra is kiváló.

Vetés szabadföldbe: április-június végéig

Virágzás ideje: június-október végéig

Tartalom:1g

Vegyszermentes vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

 

További információk

Tömeg0.01 kg
Vetésidő szabadfölbe

, , , , ,

Betakarítási idő

, , , , , , , , ,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Körömvirág vegyszermentes vetőmag” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük