Len

600 Ft

Természetes kötözőanyag a biokertekben.

Elfogyott

Leírás

Len bio gyógynövény

A len bio gyógynövény kék virága miatt fontos és bár egynyári, ökológiai virágszigetekben magját elszórva szaporodik.

Nagyon hasznos növény, melynek rostos szára később kötözőanyagként a kertben kitűnően felhasználható.

Az emberiség ős növénye, már az ősember is használta. Az egyik legrégebbi lelet 34 ezer éves, és kötözőanyag lehetett. Az egyiptomi mumiákat is lenvászonba göngyölték. Az ókori görögök is ismerték, magját megették, szárából ruhákat, köteleket készítettek. A rómaiak tunikája is ebből készült. Magyarországra is a római kor idejében került. A lenipar akkor fejlődött ki igazán, mikor Philipp de Girard szabadalmaztatta a len fonását 1814-ben.

A lenrostokat a len növény szárából nyerik ki.

70-120 centiméter magas.

Vetése: április vége, május eleje.

A textiliparon kívül magjából lenolajat készítenek, amiből kencéket, lakkokat, festéket, ragasztóanyagot, étolajat készítenek. A kipréselés után maradó olaj pogácsa nagy fehérjetartalma miatt remek állati takarmány.

A lenmag az egészséges táplálkozásban mindinkább teret hódít. A legtöbb telítetlen zsírsavat tartalmazza. Ez az esszenciális zsír az emberi szervezetben nem termelődik, ezért különösen jó tápanyagforrás.

Fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántáink

Minden gyógy- és fűszernövény palántánk vegyszermentes bio minősítésű kertészetéből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk.

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

 

További információk

Tömeg 2.5 kg
Méretek 1000 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Len” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük