Lubera Twotimer Sugana málna

1 490 Ft

A legjobb málna minden biokertbe.

Elfogyott

Leírás

A legjobb folytontermő málna napjainkban!

Nem véletlen, hogy csak ezt áruljuk!!!

A Lubera-nemesítőműhely első fajtája. Kiváló ízű, nagyon ajánlott friss fogyasztásra, gyümölcse nagyon nagy méretű, fényes piros.

Erős növekedésű, ellenáll legtöbb betegséggel szemben!

Egyes málnafajták gyümölcse a nyár végén, kora ősszel érik be. Ezeket a fajtákat nevezzük őszi málnának vagy folytontermő málnának. Annak érdekében, hogy a málnabokor valóban teremjen is, meg kell metszenünk a vesszőit. Nem mindegy azonban, hogyan!

A piros termésű őszi málna metszése nem bonyolult művelet, de mindenekelőtt azt kell eldöntenünk, hogy évente egyszer vagy kétszer szeretnénk-e a bokorról gyümölcsöt szüretelni. A növény gyökérzete és gyökértörzse sok évig, ezzel szemben a vesszőnek nevezett szárai csupán két évig élnek.

A málna fiatal vesszői, az ún. egyéves vesszők zöldek, nem fásak, és virágrügyek fejlődnek rajtuk. Az egyéves vesszők csúcsán elhelyezkedő rügyeknek köszönhetően szüretelhetünk termést ősszel, míg a vessző alsó felén elhelyezkedő rügyekből csupán a következő nyár elején számíthatunk termésre.

Azért csodálatos ez a fajta, mert ha bármely kártevő elszaporodik rajta, akkor kezelés helyett választhatjuk azt a bio megoldást, hogy a második, kora nyári málnaszüretet feláldozzuk az őszi, kiváló minőségű termésért és egyszerűen tőből kivágjuk télen. Elégetjük a maradványokat és következő évben teljesen egészséges növényünk lesz.

A hajtások elszáradása egy gombabetegség, ami megtámadja a hajtásokat, melyeken julius és augusztus között kékes foltok jelentkeznek, és idővel egyre jobban növekednek. A végek elszáradnak, a levelek lehullnak és az ágak kérgén mély sebek jelentkeznek. Ha észreveszik ezeket a tüneteket, vagják le és égessék el a megtámadott ágacskákat, permetezzék Polyversummal. Ilyen esetekben a talaj Trifenderes fertőtlenítése is hasznos lehet.

A szürke rothadás: a levelek szélein és a gyümölcsökön megjelenik egy réteg szürke, vattaszerű rothadás. Az érintett levelek elfonnyadnak, elfakulnak és rothadásnak indulnak. A betegség könnyen terjed. A betegség elterjedésének elkerülése végett gyűjtsék össze és pusztjtsák el a beteg gyümölcsöket és permetezzenek Polyversummal

A tápanyagot meghálálja. Érdemes alá Kertmester, vagy Gyümölcsözön fermentált trágyánkat kijuttatni. Telepítéskor javasoljuk Natur Terra, vagy AlgilBio talajbaktériumos oltóanyagainkat használni, kevés komposztra öntve.

További információk

Tömeg1 kg
Méretek100 × 10 × 10 cm
Termesztési forma

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Lubera Twotimer Sugana málna” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük