Lubera Twotimer Sugana málna

2 100 Ft

A legjobb málna minden biokertbe.

Kedvencekhez Created with Sketch.

Kedvencekbe!

54 készleten

Cikkszám: /PB-8 Kategória:

Leírás

Lubera Twotimer Sugana málna

A Lubera Twotimer Sugana málna a legjobb folyton termő málna napjainkban!

Nem véletlen, hogy csak ezt áruljuk!!!

A Lubera-nemesítőműhely első fajtája. Kiváló ízű, nagyon ajánlott friss fogyasztásra, gyümölcse nagyon nagy méretű, fényes piros.

Erős növekedésű, ellenáll legtöbb betegséggel szemben!

Egyes málnafajták gyümölcse a nyár végén, kora ősszel érik be. Ezeket a fajtákat nevezzük őszi málnának vagy folyton termő málnának. Annak érdekében, hogy a málnabokor valóban teremjen is, meg kell metszenünk a vesszőit. Nem mindegy azonban, hogyan!

A piros termésű őszi málna metszése nem bonyolult művelet, de mindenekelőtt azt kell eldöntenünk, hogy évente egyszer vagy kétszer szeretnénk-e a bokorról gyümölcsöt szüretelni. A növény gyökérzete és gyökértörzse sok évig, ezzel szemben a vesszőnek nevezett szárai csupán két évig élnek.

A málna fiatal vesszői, az ún. egyéves vesszők zöldek, nem fásak, és virágrügyek fejlődnek rajtuk. Az egyéves vesszők csúcsán elhelyezkedő rügyeknek köszönhetően szüretelhetünk termést ősszel, míg a vessző alsó felén elhelyezkedő rügyekből csupán a következő nyár elején számíthatunk termésre.

Azért csodálatos ez a fajta, mert ha bármely kártevő elszaporodik rajta, akkor kezelés helyett választhatjuk azt a bio megoldást, hogy a második, kora nyári málnaszüretet feláldozzuk az őszi, kiváló minőségű termésért és egyszerűen tőből kivágjuk télen. Elégetjük a maradványokat és következő évben teljesen egészséges növényünk lesz.

A Lubera málna biológiai növényvédelme:

A hajtások elszáradása egy gombabetegség, ami megtámadja a hajtásokat, melyeken julius és augusztus között kékes foltok jelentkeznek, és idővel egyre jobban növekednek. A végek elszáradnak, a levelek lehullnak és az ágak kérgén mély sebek jelentkeznek. Ha észreveszik ezeket a tüneteket, vagják le és égessék el a megtámadott ágacskákat, permetezzék Polyversummal. Ilyen esetekben a talaj Trifenderes fertőtlenítése is hasznos lehet.

A szürke rothadás: a levelek szélein és a gyümölcsökön megjelenik egy réteg szürke, vattaszerű rothadás. Az érintett levelek elfonnyadnak, elfakulnak és rothadásnak indulnak. A betegség könnyen terjed. A betegség elterjedésének elkerülése végett gyűjtsék össze és pusztjtsák el a beteg gyümölcsöket és permetezzenek Polyversummal

A tápanyagot meghálálja. Érdemes alá Kertmester, vagy Gyümölcsözön fermentált trágyánkat kijuttatni. Telepítéskor javasoljuk Natur Terra, vagy AlgilBio talajbaktériumos oltóanyagainkat használni, kevés komposztra öntve.

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

További információk

Tömeg 0.5 kg
Méretek 60 × 10 × 10 cm
Termesztési forma

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Lubera Twotimer Sugana málna” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük