Malabárspenót bio vetőmag

1 490 Ft

A legdivatosabb spenótféle világszerte, akár szobanövénynek

Elfogyott

Leírás

Malabárspenót bio vetőmag

A Malabárspenót bio vetőmag salátának és párolt zöldségnek, főzeléknek is kiválóan használható, spenótszerű levélzöldség Indiából. Rengeteg húsos, zsenge kukoricára emlékeztető aromájú levelet hoz.

Nagyon dekoratív futónövény csinos lila virágokkal. A mi éghajlatunkon egynyári, de akinél van például télikert a lakásban, ott bármikor ültethető, több évig terem és csodaszép szobanövény!!!

Indiai spenótnak is hívják akár 4 méter magas, spirális és gazdagon elágazó, lágyszárú növény A levelek  egyszerűek és 1-3 cm hosszú száruk van. A levéllemez húsos 5 és 15 cm hosszú, 12 cm széles, hosszúkás vagy széles tojásdad, szív alakú, lekerekített. Mindkét oldal világoszöld, és gyakran kissé vöröses színű.

A virágok legfeljebb 15 centiméter széles, hónaljfülnél helyezkednek el, melyeket két bratusz borít. A virágok kicsi, fehér, rózsaszín, piros vagy lila színűek.

A Malabárspenót május és szeptember között virágzik, a gyümölcsök júliusról októberre érik.
Az eredeti termesztési terület valószínűleg Afrikában és Délkelet-Ázsiában van. Termesztése ma már széles körben elterjedt a trópusokon.

Az indiai spenót (Basella alba) a Basella nemzetség faja a Schlingwortgewächse családban (Basellaceae). A fajta először Carl von Linné 1753-ban írta le a Faj Plattogó munkáját. Szinonimák: Basella rubra L., Basella japonica L. és Basella lucida Burm.f [7]
A húsos levelek 5% szénhidrátot, 5% fehérjét, 0,7% zsírt, kalciumot, foszfort, vasat, pro-vitaminokat és C-vitamint tartalmaznak.A növény sötét vörös gyümölcsét az ősi Kínában festékként használták. A növény dísznövényként, szobanövényként is használható.

Térállás: 30*15 cm.

Vetésidő palántának: március első fele-március végéig

Kiültetés ideje: május első fele-május második fele

Betakarítás ideje szabadföldön: május második fele-július második fele

Tartalom: kb. 50 db mag

Ezermagtömeg: 32,12 g

A malabárspenót biológiai növényvédelme

A magokat nedves csávázással érdemes előcsíráztatni/csávázni Fitokondival.

A malabárspenót a különleges levélzöldségek közé tartozik. Hazánkban rendkívül ritka, ezért különleges kártevői, kórokozói nincsenek. Egy beállt biokertben valójában nem is kell védekezni a bakteriális és gombás betegségek ellen.

A levélzöldségek fő károsítói a a meztelen csigák. Ellenük legegyszerűbben csapdázással tudunk védekezni, melyet az alábbi videó mutat be:

CSIGACSAPDÁK

Egyéb talajlakó rovarok is okozhatnak néha gondot, ilyenek például a pajorok, drótférgek. Ellenük érdemes lehet a vetést megelőzően ARTIS rovarölő gombakészítményt használni.

A levéltetvek időszakosan okozhatnak problémát, de ellenük legfeljebb a PrevB2 narancsolajos készítményünket használjuk extrém rajzás esetén.

ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Malabárspenót Magyarországon is bevált. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag. 

A Malabárspenót bio vetőmag vetés előtti javasolt kezelése

Részletesen itt olvashat róla

 

Aktuális biológiai növényvédelmi információkért keresse a Biokert Magazint, melyre ITT tud feliratkozni.
A Komplex Biokert működéséről pedig elérhető az online tanfolyamunk.

Malabárspenót bio vetőmag

További információk

Tömeg 0.01 kg
Vetésidő palántának, üvegházba

,

Palánta kiültetés ideje

,

Betakarítási idő

, , , ,

Termesztési forma

, , , ,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Malabárspenót bio vetőmag” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük