Mandulakajszi szabadgyökerű gyümölcsfa oltvány

(2 vásárlói értékelés)

2 900 Ft

Késői fajta. Jól eltartható, erős, zamatos húsa miatt.

Elfogyott

Leírás

Mandulakajszi szabadgyökerű gyümölcsfa oltvány

A Mandulakajszi szabadgyökerű gyümölcsfa oltvány a Duna-Tisza közéről származik, Nyujtó Ferenc szelektálta.

Érési idő: későn virágzik. Magyar kajszi után 5-8 nappal érik.

Gyümölcse nagy (55-60 g), héja narancssárga, enyhén pirossal mosott. Mandula alakú, enyhén nyomott.  Húsa narancssárga, kemény állományú, ízes, lédús, magja édes.

Termőképessége: rendszeresen és bőven terem.

Termékenyülés: részben öntermékeny. Porzói: Magyar kajszi, Ceglédi arany, Bergeron. Biztonságosabban terem, ha van pollenadója.

Alany: Myrabolan/vadkajszi

Fája: közepes méretű, ritka koronájú, feltörő

A gyümölcsfák rendelésének és átadásának a menete
Gyümölcsfa ültetési tanácsok
Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

További információk

Tömeg 2.9 kg
Méretek 100 cm
Érzékenység

Konténeres/Szabadgyökerű

Mandulakajszi szabadgyökerű gyümölcsfa oltvány termékről 2 értékelés

  1. dr.Bacskay Antal

    3 év alatt termőre fordult, gyümölcse édes, rendkívűl jó ízű. Bio kertészetben nő, vegyszerek nélkül. Minimális komposzt trágyát kap, nagy és hosszú melegben azért néha megöntözöm.

  2. gyomber.szekely

    Termőre fordulásig meghálálja a vizet, de nem szabad gyakran öntözni, mert akkor nem indul le igazán mélyre a gyökere. Kicsit érdemes “edzeni”. Finom ízű barack, kicsit rostos, viszont kevesebbet kell főzni a belőle készülő lekvárt.

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük