Milotai 10 dió konténeres gyümölcsfa oltvány

9 900 Ft

Xantomonas bakteriális betegségre nem fogékony fajta. Determinált növekedésű, kiváló termése van. 

Leírás

Milotai 10 dió gyümölcsfa oltvány

A Milotai 10 dió gyümölcsfa oltvány rendkívül piacos, a legkiválóbb héjas- és béldió.

Érési idő: szeptember vége

Gyümölcse: 35 mm átmérőjű, gömb alakú. Héja sima, tetszetősen rajzolatos, sárgásbarna, a bél világos sárga, jóízű. Könnyen törhető és tisztítható. Olajtartalma magas.

Termesztése: Kiváló áruértékű árufajtánk, amely legeredményesebben a Tiszaháti termesztőtáj körzetében termeszthető. Mélyebb fekvésű, fagyveszélyes helyekre nem javasolt.

Fája: középerős növekedésű, fiatal korában feltörekvő, később kissé szétterülő félgömb alakú koronát nevel. Nem nő az “égig”, determinált ezért jobban kezelhető. A késő tavaszi fagyok ritkán károsítják, mert a fiatal hajtások fagytűrőek. Kis százalékban a csúcsrügy alatti rügyekből is fejleszt terméseket.

Termőképesség: igen bőtermő. A rügyek fakadása korai, de vontatott, ezért termésbiztonsága nagyobb. Korán termőre fordul.

Ellenállás: Xantomonaszos betegségekre nem, gnomóniára kevéssé fogékony, de az almamoly és a dió burokfúró légy károsítja.

Fontos, hogy a frissen ültetett 1. éves diófa oltványunkat tavasszal vágjuk vissza 60-80 cm magasságban! Visszavágás után a metszés helyén lévő sebet kenjük be faseb kenőccsel, vagy paraffinos kenőccsel
A visszavágás fontos teendő, mert a magasabb fák nem fogják elbírni az összes rügy kihajtását, a seb bekenése pedig megakadályozza, hogy a sebfelületbe a lepkék, kártevők berakják petéiket.

A gyümölcsfák rendelésének és átadásának a menete
Gyümölcsfa ültetési tanácsok
Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

További információk

Tömeg7 kg
Méretek100 cm
Érzékenység

Konténeres/Szabadgyökerű

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Milotai 10 dió konténeres gyümölcsfa oltvány” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük