Milotai kései dió konténeres gyümölcsfa oltvány

14 900 Ft

Oldalrügyön termő, nagy termőképességű, kis méretű fát nevelő fajta. Ragacslappal védhető dió burokfúró légy ellen.

6 készleten

Leírás

Milotai kései dió konténeres gyümölcsfa oltvány

A Milotai kései dió konténeres gyümölcsfa oltvány kis növésű, oldalrügyön termő fajta. Új magyar nemesítés, amely kezelhető méretű marad, ezért a dió burokfúró légy ellen is védhető bio (ragacslapos) védelemmel. Késői virágzása miatt nagyon ritkán éri komoly fagykár.

Érési idő: október vége

A Milotai kései dió konténeres gyümölcsfa termesztése: Oldalrügyön termő, tetszetős gyümölcsöket nevelő fajta. Nagyon kései fakadása miatt a kései fagyok nem veszélyeztetik. Nagyon bőtermő, korán termőre fordul. Későn, október közepén érik. Gyümölcse átmérője kb. 38 mm, sima felületű, tetszetős héjú.

Fontos, hogy a frissen ültetett 1. éves diófa oltványunkat tavasszal vágjuk vissza 60-80 cm magasságban! Visszavágás után a metszés helyén lévő sebet kenjük be faseb kenőccsel, vagy paraffinos kenőccsel.
A visszavágás fontos teendő, mert a magasabb fák nem fogják elbírni az összes rügy kihajtását, a seb bekenése pedig megakadályozza, hogy a sebfelületbe a lepkék, kártevők berakják petéiket.

A gyümölcsfák rendelésének és átadásának a menete
Gyümölcsfa ültetési tanácsok
Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

További információk

Tömeg 7 kg
Méretek 100 cm
Érzékenység

Konténeres/Szabadgyökerű

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Milotai kései dió konténeres gyümölcsfa oltvány” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük