Moldvai sárkányfű bio vetőmag

1 390 Ft

Sárkányfű teanövény

1 készleten

Leírás

Moldvai sárkányfű bio vetőmag

A Moldvai sárkányfű bio vetőmag egynyári, aromás teanövény.

Ajakos virágai nagyok, kékeslilák. A virágos növényt takarítsuk be.

A Moldvai sákányfű (Dracocephalum moldavica) neve ellenére nem őshonos Moldvában. Eredetileg Kína északi hegyei között elterjedt. Géncentruma: Dél-Szibéria és Himalája hegység lejtői.

Ma már szinte minden országban termesztik.

Egyéves, lágyszárú növény. Gyökere karószerű, erősen elágazó, arasznyi hosszúságú. Szára felálló, négy élű, 60-120 cm magas, dúsan elágazó. A szár a vegetáció vége felé az aljánál kissé fásodó. Csipkés-fogas élű, lándzsás, keresztben átellenesen álló levelei 2-7 cm hosszúak. A hajtása csúcsi részén örvökbe rendeződő virágai ibolyaszínűek vagy fehérek.

A virágzás ideje júniustól szeptemberig tart. Termése makkocska, folyamatosan érik, így pergésre hajlamos. Magjai 3-4 évig csíraképesek.

Magyarország egész területén jól termeszthető. Száraz, de öntözött talajon is jól megél, megfelelő fejlődést középkötött, jó vízgazdálkodású területeken várhatunk.

Ültetni március-áprilisban kell, aprómorzsás, majd ültetés után kellően hengerezett talajban. 40 cm sorközzel vessük, és nem árt, két oldalára, mintegy 35 cm magasan, támasztékot biztosítani, hogy ne tudj eldőlni, a szél hatására. 12-15 nap alatt kel ki, 10 C°-on már megindul.

A moldvai sárkányfű jelentős kártevője Magyarországon nem ismert.

Illóolaj előállításra a teljes virágzás vége felé, mikor a zöld magvak az alsó harmadán már meg találhatók, kell szedni. Szárítani napmentes, jól szellőző helyen (például a padláson) érdemes. A herba nyugtató, étvágyjavító, emésztést elősegítő hatású. Illóolaja antiszeptikus, görcsoldó, szélhajtó hatású. Gyógyteakeverékekben jó ízesítő, ételeknél ízfokozó tulajdonságú.

Illóolaját a kozmetikai ipar is használja, szappan előállítására és egyéb termékek céljára is.

Felhasználható még édes borok, ürmösök ízesítésére. Arab mentával, citromfűvel a sárkányfűből kitűnő szörp, vagy hidegen kellemes aromájú hűsítő készíthető. Kellemes ízű teája, üdítőitalként élvezeti teaként is fogyasztható.

Vetés szabadföldbe: március eleje – április vége

Tartalom: kb. 1 g mag

Ezermagtömeg: 2,13 g

Virágzás ideje: július-szeptember

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A moldvai sárkányfű Magyarországon is bevált. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag.

A moldvai sárkányfű bio vetőmag vetés előtti javasolt kezelése

Részletesen itt olvashat róla

Aktuális biológiai növényvédelmi információkért keresse a Biokert Magazint, melyre ITT tud feliratkozni.
A Komplex Biokert működéséről pedig elérhető az online tanfolyamunk.

moldvai sárkányfű bio vetőmag

További információk

Tömeg 0.01 kg
Vetésidő szabadfölbe

, , ,

Betakarítási idő

, , , , ,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Moldvai sárkányfű bio vetőmag” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük