Nagykőrösi óriás kajszibarack szabadgyökerű gyümölcsfa oltvány

2 900 Ft

Középkorai, óriás gyümölcsű fajta. Húsa lédús, olvadó.

Elfogyott

Leírás

Nagykőrösi óriás kajszibarack szabadgyökerű gyümölcsfa oltvány

A Nagykőrösi óriás kajszibarack szabadgyökerű gyümölcsfa oltvány az óriás fajtakör tagja ,középkorai, nagy gyümölcsű. Tájfajtának tekinthető. Hasonlít a Ceglédi óriásra, színe annál pirosabb és kissé bőtermőbb, de alternálásra ez is hajlamos. A kajszi változatos felhasználhatóságának köszönhetően jellegzetes helyet foglal nem csak a magyar agrárszférán belül, hanem kihagyhatatlan része a magyar kulináris hagyományoknak is.

Érési idő: a Magyar kajszi előtt 5-7 nappal érik (július közepén).

Gyümölcse: nagy vagy igen nagy, 50-80 gramm tömegű. Héja narancssárga, napos oldalán és a kocsány környékén élénk kárminpirossal mosott, finoman pontozott. Húsa világos narancssárga, lédús, olvadó, teljesen éretten aromás, közép kemény. Az egyik legfinomabb kajszi.

Magbele édes. A- és C-vitamin-tartalma (10 mg) igen magas. Két-három szem sárgabarack elfogyasztásával fedezhetjük napi A-vitamin igényünket. Hasznos niacin- és folsav-forrás. Értékes sok sárga béta-karotinja miatt is.

Termőképessége: bőtermő, de nem rendszeresen terem.

Ellenállóképesség: A fagyot nem bírja, ha rosszkor kapja el virágzásban egy talajmenti fagy, képes a teljes termést eldobni. Ilyenkor viszont a következő évben “behozza”.

Porzói: Ceglédi bíborkajszi, Magyar kajszi, Ceglédi piroska

Alany: Myrabolan

A gyümölcsfák rendelésének és átadásának a menete
Gyümölcsfa ültetési tanácsok
Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

További információk

Tömeg 2.9 kg
Méretek 100 cm
Érzékenység

Konténeres/Szabadgyökerű

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Nagykőrösi óriás kajszibarack szabadgyökerű gyümölcsfa oltvány” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük