Nagylevelű zsázsa bio vetőmag

1 390 Ft

Korai, zsenge, csípős finomság, nagy levéltömeggel

9 készleten

Leírás

Nagylevelű zsázsa bio vetőmag

A Nagylevelű zsázsa bio vetőmag legrövidebb tenyészidejű zöldségnövény. A vetés után már 12-14 nappal fogyasztható, télen a konyhaablakban is termeszthető, a tormához hasonlóan csípős ízű, finom aromájú. Bármikor vethető, akár csíráztatásra is. Tálcán vagy szűrőpapíron is kicsírázik. Igazi jolly joker, leggyorsabban fogyasztható növényünk. Felhasználás: tormához hasonló, kellemesen csípős íze van. Magas C-vitamin-tartalmú, frissen vajas kenyéren és salátákban fogyasztható. A népi gyógyászatban is használják: vértisztító, gyulladáscsökkentő, emésztést elősegítő hatású. Ezen kívül vizelethajtónak, vércukorszint-csökkentőnek, vörösvértestképzés-serkentőnek, idegerősítőnek is használják. Nagy levéltömeget hozó fajta, amely levágva is sokáig megőrzi frissességét.

Vetés szabadföldbe: március első fele-október első feléig

Betakarítás ideje szabadföldön: április első felétől október végéig

Tartalom: kb. 40 g mag

Ezermagtömeg: 2,0 g

A Nagylevelű zsázsa biológiai növényvédelme

A magokat nedves csávázással érdemes előcsíráztatni/csávázni Fitokondival.

Gyógynövény is rendkívüli ellenálló képességgel. Egy beállt biokertben valójában nem is kell védekezni a bakteriális és gombás betegségek ellen.

Fő károsítói a földi-, illetve káposztabolhák. Egyéb talajlakó rovarok is okozhatnak néha gondot, ilyenek például a pajorok, drótférgek. Ellenük érdemes lehet a vetést megelőzően ARTIS rovarölő gombakészítményt használni.

A földibolhákra a Neem fa biológiai növényvédelmi kivonata a NeemAzal használható, de nagy rajzások idején sajnos nem elegendő. Ilyenkor rovarhálós, vagy fátyolfóliás takarás is szükséges lehet.

Ki lehet próbálni még a dohányból, vagy Dalmát rovarporvirágból készült házi permetleveket.

A termesztés során egyes helyeken gondot okoznak a csigák. Az ellenük való védekezésről itt tekinthet meg videót: CSIGACSAPDÁK

ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Nagylevelű zsázsa Magyarországon is bevál. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag. 

A Nagylevelű zsázsa vetőmag vetés előtti javasolt kezelése

Részletesen itt olvashat róla

Aktuális biológiai növényvédelmi információkért keresse a Biokert Magazint, melyre ITT tud feliratkozni.
A Komplex Biokert működéséről pedig elérhető az online tanfolyamunk.

Nagylevelű zsázsa bio vetőmag

További információk

Tömeg 0.01 kg
Vetésidő szabadfölbe

, , , , , , , , , , , , , ,

Betakarítási idő

, , , , , , , , , , , , ,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Nagylevelű zsázsa bio vetőmag” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük