Natur Terra 1L

1 990 Ft

Legerősebb talajoltó élő készítmény a természetes tápanyag utánpótlásért.

Elfogyott

Leírás

Natur Terra 1L bio tápanyag

A Natur Terra bio tápanyag talaj, komposzt, vagy trágya beoltására. Már egyszeri használatával elkerülhető a műtrágyák használata!

Ez egy élő összetett mikrobiológiai készítmény.

Hűtött tárolást igényel.

A talajélet és növények szempontjából  legfontosabb mikroorganizmusok nagyon nagy mennyiségben találhatók benne. Ilyenek például a nitrogénmegkötő-, foszformobilizáló-,  vaskötő- és cellulózbontó baktériumok, valamint a fehér korhadást okozó gombák.

Hogyan működik ez a komplex?

A növények a sejtjeik felépítéséhez szükséges nitrogént a légkörből nem tudják megkötni, ezért azokat valamilyen bomló szerves anyagból (növényi hulladékok, állati trágyák, elpusztult élőlények maradványai) szerzik be. A Natur Terrában lévő lebontó baktériumok a növényi maradványokban lévő összetett szénhidrátok, pl. a cellulóz lebontását segítik, amely így a haszonnövények számára felvehetővé válik. A nitrogénkötők a légköri nitrogént közvetlenül felveszik, beépítik, pusztulásuk után pedig a növények számára hozzáférhetővé válik. A fehér korhadást okozó gombák  a növényekben a cellulózt befedő kemény, ún. lignin réteget bontják le, amely így feldolgozhatóvá válik a lebontó baktériumoknak.

A Bio-Gazdabolt ajánlásával:

Amire javasoljuk:

Az első a talaj kiegyensúlyozott, természetes tápanyag szolgáltató képességének kialakítása, ezáltal a műtrágyák használatának kiváltása. Az ilyen talajoknak visszaáll a természetes élete, víztartó képessége, a benne lévő növények sokkal ellenállóbbakká válnak, kevésbé lesznek érzékenyek a szárazságra és betegségekre.  Az innen betakarított zöldség-gyümölcs vitamintartalma sokkal magasabb, íze pedig aromásabb, mint a műtrágyázottaké.

Második a zöldtrágyanövények, mulcsozó anyagok beásása utáni nitrogénigény kielégítése. Itt szerves trágyát tudunk kiváltani a készítmény használatával.

Harmadik a komposztálás. Ez a termék rendkívüli módon megnöveli a hatékonyságot, gyorsítja a folyamatokat. A forgatás el is hagyható és elég egy-egy nagyobb adag friss szerves anyag bekerülésekor beöntözni vele a komposzthalmot.

Miben más, mint a többi hasonló termék?

A piacon lévő hasonló termékek többségében nem aktív, élő baktériumok vannak, hanem liofilizált formájúak. Így jobban szállíthatók, de az életképességük kisebb. A készítményekben általában jóval kevesebb féle mikroba található, ami a biodiverzitás és a talajélet szempontjából kedvezőtlenebb.

Nagyon kevés olyan mikrobiális készítmény létezik, melyben a baktériumok mellett ligninbontó gombák is jelen vannak, pedig ez a tökéletes lebontó folyamatok feltétele. Már a tárolás folyamán be kell tartani az előírásokat, különös tekintettel az eltarthatóság idejére, a hő és a napsugárzás hatásaira, hiszen a komplexben élő talajbaktériumok nagyon érzékenyek az UV sugárzásra és az 30c feletti hőmérsékletre.

Felhasználáskor 20-szoros hígítást használjunk! Növényekkel erősen borított felületeken (pl: gyep) egyszerű beöntözést alkalmazzunk, tiszta talajfelszín esetén viszont sekély kapálással dolgozzuk is be. Mindig késő délutáni, vagy esti órákban juttassuk ki!

Összettételéről és hatásmechanizmusáról itt talál többet:

Natur Terra működése

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

További információk

Tömeg 1 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Natur Terra 1L” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük