Nyári álom virág mix bio vetőmag

1 490 Ft

Színes virágtengert tudunk varázsolni a kertbe a keverékkel.

Kedvencekhez Created with Sketch.

Kedvencekbe!

27 készleten

Leírás

Nyári álom virág mix bio vetőmag

A nyári álom virág mix bio vetőmag keverékből  színes virágtengert tudunk varázsolni a kertbe kétféle egynyári virágból.

A keverékben sokféle bársonyvirág és rézvirág fajta található.

A virágok nagyon színesek és hosszan virágoznak. A sárga színűek elsősorban a beporzókat vonzzák a biokertekbe, míg a lilás árnyalatok az egyéb hasznos rovarok alternatív táplálékát biztosítják.

Vetés: április végén helybe, vagy március-áprilisban cserepekbe, kiültetés májusban.

Utóbbi módszerrel gazdagabb virágzást érhetünk el, mintha közvetlenül a helyére vetnénk.

Felhasználás:

Az Nyári álom virág mix bio vetőmag keverék kifejezetten ökológiai gyepek és veteményesek virágszigeteibe való virágos növények. Kitűnően kiegészítik egymást, hogy folyamatos táplálékot biztosítsanak a hasznos rovarok számára. Odacsalogatják a beporzó szervezeteket, ezért nem hiányozhatnak sem a veteményesből, sem a gyümölcsösből. A biológiai sokféleség felé vezető fontos lépcső, hogy teret és táplálékot biztosítunk azoknak a hasznos élő szervezeteknek, akik életük bizonyos szakaszaiban elrejtőznek, vagy éppen táplálkoznak a virágokon.

Kevesen tudják, hogy a ragadozóatkák, virágpoloskák és más rovarölő rovarok ha nem találnak zsákmányállatot, akkor vagy éhen halnak, vagy elvándorolnak, kivéve, ha virágporra cserélhetik rovartáplálékukat. Az pedig egyszerűen megérthető, hogy ha eltűnnek a ragadozók, felszaporodik a préda, ami ebben az esetben a kártevők sokaságát jelenti.

Az Nyári álom virág mix bio vetőmag keverék felhasználása két módszerrel történhet a biokertekben:

Egyik, hogy ún.: virágszigeteket hozunk létre akár a gyepben, akár a veteményesben. Ezek egyszerű 60-80 cm átmérőjű virágtársulások, amelyeket évente kétszer vágunk, hogy magot tudjanak hozni és azt elszórják. Ily módon lehet elérni, hogy azok maradjanak meg, amelyek valóban képesek részévé válni kertünk ökoszisztémájának. A bolygatás nélküli virágszigetek tudnak stabil védőhelyet adni a hasznos élő szervezeteknek.

Másik az üvegházak, fóliasátrak biológiai növényvédelmét teszik fenntarthatóvá.

Ilyenkor nagy cserepekben, virágládákban vetjük el a magokat és a már kész növénytakarót visszük be a fóliába, kívülről pedig egyszerűen körbeszórjuk a virágkeverékkel. Ez egy nagyszerű védelmi rendszert jelent a behatoló kártevőkkel szemben, főként ha megérkeznek a virágpókok is.

A vetést ne hagyjuk kiszáradni. Ha teljesen elvirágzott, óvatosan vegyük kis az elszáradt részeket és hagyjuk elszórni a magvaikat. Felhasználás előtt jól keverjük össze a magokat!

A kép illusztráció!

Vetésidő palántának: március eleje-április végéig,

Vetésidő szabadföldbe: április második fele

Kiültetés szabadföldbe: május első fele-május végéig

Tartalom: kb.   mag

Ezermagtömeg: 15 g

Virágzási idő: június-szeptember

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Nyári álom virág mix bio vetőmag keverék fajtái többnyire Magyarországon őshonos fajok. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag.

A Nyári álom virág mix bio vetőmag vetés előtti javasolt kezelése

Részletesen itt olvashat róla

Aktuális biológiai növényvédelmi információkért keresse a Biokert Magazint, melyre ITT tud feliratkozni.
A Komplex Biokert működéséről pedig elérhető az online tanfolyamunk.

Nyári álom virág mix bio vetőmag

További információk

Tömeg 0.01 kg
Vetésidő palántának, üvegházba

, , ,

Vetésidő szabadfölbe

Palánta kiültetés ideje

,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Nyári álom virág mix bio vetőmag” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük