Pannónia kajszibarack konténeres gyümölcsfa

9 900 Ft

Bőtermő, moníliára nem érzékeny, kis méretű fát nevel. Elhúzódóan érik.

Szállítással kapcsolatos információk a leírásban.

Elfogyott

Leírás

Pannónia kajszibarack konténeres gyümölcsfa

A nagyon magas és nagyméretű konténerben levő gyümölcsfák korábban teremnek, de futárszolgálattal nem szállíthatók. Telephelyünkön (1203 Bp. Kende K. u. 58.) vehetők át. Kombi személyautóba beférnek. Budapesten és vonzáskörzetében, valamint a Balatonalmádi-Balatonfüred-Veszprém térségben céges kiszállítás igényelhető, egyeztetés alapján 3000 Ft-ért (ebben mást is tudunk kiszállítani).

A Pannónia kajszibarack konténeres gyümölcsfa alacsony koronát nevelő, jól kezelhető, hálás fajta.

Érési ideje: 4-7 nappal a Magyar kajszit követően érik.

Gyümölcse: közepes méretű (40-45 gr.) átmérője 47-50mm, gömbölyű, narancssárga alapszínén a napos oldalon kárminpiros fedőszín alakul ki. Héja finoman molyhos. Nem egyszerre érik, így sokáig folyamatos gyümölcsellátást biztosít.
Húsa narancssárga, savasabb mint a Magyar kajszi, ízletes, középkemény, finoman rostos, lédús.

Fája: kis méretű szétterülő koronát nevel, gyenge növekedésű. Nagyon jól kezelhető , könnyen szüretelhető. Hibája, hogy metszés és gyümölcsritkítás nélkül a földig hajolhatnak az alsó ágak.

Termesztése: inkább dombvidékre ajánlott, kissé fagyérzékeny. Jó termésbiztonsága és sokoldalúan felhasználható gyümölcse miatt nagymértékben szaporítják.

Termőképessége: nagyon bőtermő. Korán termőre fordul, rendszeresen terem. Túlkötődésre hajlamos, rendszeres gyümölcsritkítást igényel.

Termékenyülése: öntermékeny.

Ellenállóképessége: Moníliára nem érzékeny. Talajban nem válogat, ideális termőhelye a fagylefolyásos dombvidék.A Dunántúlon nagyon népszerű fajta.

Felhasználása: friss fogyasztásra és feldolgozásra alkalmas.

Alany: Myrabolan

Porzói: öntermékeny

A gyümölcsfák rendelésének és átadásának a menete
Gyümölcsfa ültetési tanácsok
Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

További információk

Tömeg 2.9 kg
Méretek 100 cm
Érzékenység

Konténeres/Szabadgyökerű

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Pannónia kajszibarack konténeres gyümölcsfa” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük