Principe Borghese paradicsom bio vetőmag

1 190 Ft

Korai, bőtermő, extenzív koktélparadicsom, akár helybevetésre is.

8 készleten

Leírás

Principe Borghese Paradicsom bio vetőmag

Bokros, féldeterminált koktélparadicsom fajta, amely jó tápanyag ellátottságú, kedvező helyen akár a két méteres magasságot is elérheti.Csúcstermő.

Parlagi fajta, amely akár helybe vetve is termeszthető. Termése jelentősen függ az időjárástól és a termőhelytől.

Termése kicsi, piros, ovális vagy szilva formájú. A bogyók átlagtömege 30-60 g. Termését fürtben hozza, íze finom. Hihetetlenül bőtermő, korai fajta, a 75.napra megérik. Olaszországban felakasztva sokáig tárolják, jól szállítható.

Betegségekkel szemben ellenálló fajta. Zamatos ízű, jól aszalható. Termése könnyen potyog!

 

Vetés ideje palántaneveléshez: február második fele-március vége,
Kiültetés szabadföldbe: május második-fele-június első fele
Betakarítás ideje szabadföldön: július második felétől szeptember végéig

 

Tartalom: kb. 40 mag

Ezermagtömeg: 2,64g

A Principe Borghese paradicsom biológiai növényvédelme

Növényeink védelme Polyversum nevű élő gomba- és PrevB2 narancsolajos készítményünkkel oldható meg. Sajnos azonban az utóbbi években az afrikai vándorpoloska minden hazai kertben megjelent és elsősorban a paradicsomot károsítja. Ezek ellen különböző mechanikus módokon (kézzel történő leszedés, vektorháló, stb.), illetve a NeemAzal biológiai növényvédelmi készítménnyel lehetséges.

Sokkal nagyobb problémát okoznak azonban a különböző vírusbetegségek, amelyek a különleges paradicsomok illegális kereskedelme és a szakszerűtlen magfogásokra alapuló magcserék miatt teljesen elterjedtek hazánkban. Vannak olyan karantén betegségek is amelyek miatt a kert teljes növényállományát ki kell irtani. A ReinSaat vetőmagok vírusmentesek, ami azonban nem jelenti azt, hogy meg sem kapják ezeket a betegségeket. A védekezés legfőbb módja a megelőzés, azaz nem szabad ismeretlen magot, növényt bevinni a kertbe. Az átvivők legtöbb esetben a levéltetvek, ezért kell védekezni ellenük sárga ragadós lapokkal, vagy PrevB2 narancsolajos készítményünkkel.

A paradicsomok nyári növényvédelméről tekintse meg következő videónkat:

A paradicsom augusztusi biológiai növényvédelme

Nagyon fontos a vetésváltás is, azaz soha ne ültessünk egymás után paradicsomot, vagy rokonait (paprika, burgonya, padlizsán, földicseresznye), mert a gombabetegségeik is áttelelnek és feldúsulnak a talajban.

Már a Principe Borghese  Paradicsom vetőmagot kezeljük (ez megelőzi a palántadőlést), majd a kifejlett növényt 2-4 hetente permetezzük Polyversummal, ez szinte minden termőkori gombabetegségtől megóvja a növényeinket.

ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Principe Borghese  Paradicsom fajta Magyarországon is bevált. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag. 

A vetőmag vetés előtti javasolt kezelése

Részletesen itt olvashat róla

További információk

Tömeg 0.01 kg
Betegségekre való hajlam

Bogyó színe

Bogyóforma

Bogyóméret

Érésidő

Növekedési erély

Termőképesség

Vetésidő palántának, üvegházba

, ,

Vetésidő szabadfölbe

,

Betakarítási idő

, , , ,

Felhasználás

,

Palánta kiültetés ideje

,

Termesztési forma

, ,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Principe Borghese paradicsom bio vetőmag” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük