Purple Wave ázsiai saláta bio vetőmag

1 100 Ft

Lilás, cakkos levelű, kissé csípős ázsiai levélzöldség párolva és sütve is.

Elfogyott

Leírás

Purple Wave ázsiai saláta bio vetőmag.

Rendkívül gyorsan növő ázsiai levélzöldség hullámos, cakkos levelekkel.

A levelek közepe lilás, a szélük felé zöldülnek. Fűszeres, mustárhoz hasonló íze van. A fiatal leveleket frissen salátakeverékhez adhatjuk, de párolva is kitűnő.

Egyéves, mérsékelten hidegtűrő, rövid tenyészidejű (30-55, ill. 45-65 nap), nem fejesedő, mustárra emlékeztető ízű káposztaféle.

Sok béta-karotin, folsav és C-vitamin található benne, de kalciumtartalma is említésre méltó.

Amikor a kikelt növények elérik a 10 cm-es magasságot 15-25 cm tőtávolságra egyelni kell.

A Purple Wave ázsiai saláta kiskertekben egy évben egymás után akár háromszor is termeszthetők. Nagyon rövid idő alatt előállítható, értékes táplálék, tavasz végén és ősszel jelent friss zöldség kínálatot, amikor a legszegényesebb a választék.

Vetés: egészen korán vethető szabad fölbe, már januártól áprilisig, majd júliustól októberig. Térállás: 30*30 cm vagy szórva. A fiatal leveleket 50-60 nap után fogyaszthatjuk, teljesen 100 nap alatt fejlődik ki.

Vetés szabadföldbe: február első fele-április végéig, július első fele-október végéig
Betakarítás ideje szabadföldön: március második fele-május végéig, szeptember első fele-november végéig

Tartalom: kb.    mag

Ezermagtömeg:     g

A Purple Wave ázsiai saláta biológiai növényvédelme

A magokat nedves csávázással érdemes előcsíráztatni/csávázni Fitokondival.

Az ázsiai levélzöldségek a káposztafélékhez tartoznak, de rendkívüli ellenállóképességgel. Egy beállt biokertben valójában nem is kell védekezni a bakteriális és gombás betegségek ellen.

Termesztésüknél tudni kell, hogy legfőbb kártevőik a földibolhák, ezért nyári rajzási időszakukban mindenképpen rovarháló, vagy fátyolfólia alatt érdemes próbálkozni az ázsiai saláta termesztésével. A talaj tetejére pedig szórjunk fahamut, mert az kissé távol tartja ezeket a kártevőket.A földibolhákra a Neem fa biológiai növényvédelmi kivonata a NeemAzal használható, de nagy rajzások idején sajnos nem elegendő

Egyéb talajlakó rovarok is okozhatnak néha gondot, ilyenek például a pajorok, drótférgek. Ellenük érdemes lehet a vetést megelőzően ARTIS rovarölő gombakészítményt használni.

Ki lehet próbálni még a dohányból, vagy Dalmát rovarporvirágból készült házi permetleveket.

A termesztés során egyes helyeken gondot okoznak a csigák. Az ellenük való védekezésről itt tekinthet meg videót: CSIGACSAPDÁK

ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Purple Wave ázsiai saláta Magyarországon is bevált. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag. 

A Purple Wave ázsiai saláta bio vetőmag vetés előtti javasolt kezelése

Részletesen itt olvashat róla

További információk

Tömeg0.01 kg
Vetésidő szabadfölbe

, , , , , , , , , , , , ,

Betakarítási idő

, , , , , , , , , ,

Termesztési forma

, , , , ,