Red Sun salottahagyma bio dughagyma 500 g

1 990 Ft

Gourmék kedvence

Elfogyott

Leírás

Red Sun Salottahagyma bio dughagyma. A salottahagyma a hagymák királynője, a csúcsgasztronómia képviselői előszeretettel használják. A Red Sun rózsa típusú salotta hagyma, jó tárolhatóság jellemzi.

A salotta szaporítóanyaga nem a megszokott, kis dughagyma, hanem a rendes, kifejlett hagyma.

Ezt kell elültetni úgy, hogy a teteje épphogy kilátszódjon a földből.

A nyár folyamán fészket képez, amelyben 5-6 hagymafej fejlődik.

Akkor lehet felszedni, ha már elszáradt a szára, így marad tárolható. Frissen bármikor felhasználható, ha már elkezdett fejesedni (ezt onnan látjuk, hogy szétdőlnek a szárak).

A salottahagyma bármihez használható, amihez vöröshagymát adnánk, de különlegesebb ételekhez különösen ajánlott.

 

Vetés szabadföldbe: március első fele-április vége
Betakarítás ideje szabadföldön: július eleje-augusztus végéig

 

A Red Sun salottahagyma biológiai növényvédelme

Vetéskor célszerű Artis nevű élő gomba készítményünkkel fertőtleníteni a talajt a benne élő kártevők (hagymalégy, gyökértetvek, szárfonalférgek, pajorok) ellen.

Legfőbb károsítója a hagymalégy, melynek lárvája okozza a “kukacos” hagymát. A faj egyedei báb alakban telelnek a talajban és évente 2-3 nemzedékük van. Az imágók első rajzása a korai cseresznye virágzásával esik egybe. Tojásaikat a hagymalevelek tövére rakják. A nyűtípusú lárvák bejutnak a hagyma levelébe és azon keresztül a hagymafejbe.

Legjobb megoldás a sárgarépával vegyes telepítés, ugyanis a répalégy utálja a hagyma szagát, a hagymalégy pedig a répáét, ami egy kölcsönös pozitív hatást jelent a két növényfaj számára.

Biokertben gombás és bakteriális betegségek ritkán sújtják a hagymát. Kedvezőtlen viszonyok (pl.: félárnyék, túlzott pára) esetén felléphetnek különböző kórokozó gombák. Leggyakoribb a hagyma peronoszpóra és a fuzárium. Ezek ellen megelőzésként tökéletes a Polyversum élő gombaölő gomba készítményünk.

A Red Sun salottahagyma a tápanyagot meghálálják, de képesek nitrátokat betárolni, ezért frissen trágyázott talajba ne vessük. Sokkal jobb megoldás alá komposztot, baktériumtrágyákat (pl.: Algil-Bio) és fermentált trágyákat (Kertmester) bedolgozni.

ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Red Sun salottahagyma Magyarországon jól bevált. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag. 

A Red Sun salottahagyma ültetés előtti javasolt kezelése

Részletesen itt olvashat róla

További információk

Tömeg 0.01 kg
Vetésidő szabadfölbe

, , ,

Betakarítási idő

, , ,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Red Sun salottahagyma bio dughagyma 500 g” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük