Elfogyott!

Réka áfonya

1 905 Ft

Kevésbé savanyú talajokon is megélő áfonya.

Add to Wishlist Created with Sketch.

Kedvencekbe!

Elfogyott!

SKU: /PB-23 Category:

Description

Réka áfonya

Réka áfonya gyenge növekedésű, bokros áfonya.

Viszonylag jól tolerálja a magasabb pH értékű talajokat, de nem érzi jól magát benne.

Jó terméshez tőzegbe kell ültetni és gondoskodni kell a talaj savanyításáról.

Betegségekre nem hajlamos.

AZ ÁFONYA SAVANYÚ TALAJT IGÉNYEL!
Ebből pedig kevés van az országban, leginkább Nyugat- Magyarországon, a Nyírségben, továbbá foltokban Pest, Nógrád és Zala megyében. Ha valaki telepíteni kíván, akkor kezdje a talajvizsgálattal: az áfonya termesztése a hűvös, párás vidékeken, de napos helyen, laza, jól szelőzött savanyú kémhatású (4,2-5,2 pH értékű) talajokon lesz eredményes.

Ezért az ültetése előtt megfelelő állagú ültetőgödröt szükséges készíteni. Az ültetés elvégzésére legalkalmasabb időszakok: március, április, május, szeptember, október, november. Ezeken az időszakokon kívül megfelelő még a június, július és augusztus hónapok is az ültetésre, ha az ültetéskor a nappali hőmérséklet nem magasabb 25 C°-nál. Napos, vagy enyhén árnyékos helyre 45 cm széles és 30 cm mély gödör elegendő, hisz a bolyhos gyökérzet sekélyen terül szét. A gödörbe a kiásott talaj, és tőzeg keveréke kerüljön egyenlő arányban. A gödörbe helyezzünk a keverékből, majd állítsuk bele a konténerből óvatosan kiemelt tövet! Az tő konténerének talaj szintje legyen 6-7 cm-rel lejjebb a szabad föld szintjénél! A maradék keveréket helyezzük a tő köré, illetve rá! Ha több tövet ültetünk, a tövek távolsága legyen 100 cm. Lehetőleg esővizet használjunk.

Az áfonya metszése az első öt-hat évben kerülendő!

Ha így járunk el, biztosan jól érzi majd magát a bokor és sok szép, ízletes bogyóval lát majd el minket, akár 50 évig. A nálunk kapható tövek -40 C°-ig fagytűrőek, ha a fent leírtak szerint vannak ültették őket.

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Additional information

Weight 0.5 kg
Dimensions 30 × 10 × 10 cm
Termesztési forma

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Réka áfonya”

Your email address will not be published. Required fields are marked *