Rossa di Milano

Rossa di Milano

1 590 Ft

Különleges aromájú, olasz vöröshagyma ízesítésre.

28 készleten

Cikkszám: BioV-HAGYMA-RSzw18.

A Rossa di Milano vöröshagyma bio vetőmag olasz eredetű vöröshagyma.

Közepes nagyságú, a teteje lapos, az alja hordó formájú. Közepesen csípős.

Tömeg 0,01 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Rossa di Milano Vöröshagyma bio vetőmag

A Rossa di Milano vöröshagyma bio vetőmag olasz eredetű vöröshagyma. Közepes nagyságú, a teteje lapos, az alja hordó formájú. Különleges, finom, közepesen csípős íze van. Tárolható. Ideális salátákba, szószokba.

Magról vetve és dughagymáról is termeszthető.

A magról történő termelés hosszabb tenyészidővel számol, ezért az így vetett hagymák csak őszre érnek be. Ezen felül jobban kell figyelni a víz és tápanyag ellátásra, az így termelt hagyma azonban hármas hasznosítású is lehet. Az egyik a nyári zöldhagyma. Ez azt jelenti, hogy a zöldhagymát fogyasztjuk, amelyet  töltögetünk, hogy hosszú, fehér (halványított) szárat növesszen.

Másik a nyár végi szedéssel kapható dughagyma, amely a jövő év korai zöldhagymáját biztosítja.

Végül pedig a késő ősszel felszedhető normál, tárolásai hagyma. Ez azért lehet jobb a dughagymáról termesztett verziónál, mert később éri el a teljes érettséget és maximális szárazanyagot, így a tárolás megkezdésekor még nem vesztett vizet, szemben a dughagymáról kapott, de már nyáron betakarított hagymával. Érthetőbben, a magról termesztett hagyma tovább tárolható.

A vöröshagyma Közép-Ázsiából került Magyarországra; ősrégi konyhai fűszer, amely a főtt és sült ételeink legkedveltebb ízesítője. Illóolajat, B-, és C-vitamint, pektint, guvertint is tartalmaz. A jellegzetes csípős ízét és illatát egy kéntartalmú vegyület, az allilszulfid adja.
Ennek a hatóanyagnak baktériumölő hatása van, ezért a meghűléses időkben a fertőzések megelőzésére is használták.

Gyógyhatású szerként bélféregűzésre, vizelethajtásra, étvágygerjesztésre, megfázásos tünetek, és köhögés enyhítésére, illetve vércukor csökkentésére is használják.

A Rossa di Milano vöröshagyma hidegtűrő növény. A növekedés időszakában az optimális hőmérséklet 19 °C. A vöröshagyma növekedését a megvilágítás erőssége és a megvilágítás napi hossza befolyásolja. A hagyma az erős fényt jól hasznosítja. Az erős megvilágítás alacsony hőmérséklettel társulva a lomb tömegét, magas hőmérséklettel társulva pedig a hagyma tömegét növeli.

Házikerti árnyékos fekvésben nem fog sokat teremni.

Mérsékelten vízigényes növény. Folyamatosan nagy talajvíztartalom hatására a hagyma szárazanyag-tartalma csökken, a beteg (gombás és baktériumos) hagymák száma növekszik, és a tárolhatóság romlik.

Vetés szabadföldbe: március első fele-április vége

Betakarítás ideje szabadföldön: július-augusztus végéig

Tartalom: kb. 1,5 g

Ezermagtömeg: 4,95 g

A Rossa di Milano HAGYMA BIOLÓGIAI NÖVÉNYVÉDELME

Vetéskor célszerű Artis nevű élő gomba készítményünkkel fertőtleníteni a talajt a benne élő kártevők (hagymalégy, gyökértetvek, szárfonalférgek, pajorok) ellen.

Tekintse meg a módszert:

VIDEO

Legfőbb károsítója a hagymalégy, melynek lárvája okozza a “kukacos” hagymát. A faj egyedei báb alakban telelnek a talajban és évente 2-3 nemzedékük van. Az imágók első rajzása a korai cseresznye virágzásával esik egybe. Tojásaikat a hagymalevelek tövére rakják. A nyűtípusú lárvák bejutnak a hagyma levelébe és azon keresztül a hagymafejbe.

Legjobb megoldás a sárgarépával vegyes telepítés, ugyanis a répalégy utálja a hagyma szagát, a hagymalégy pedig a répáét, ami egy kölcsönös pozitív hatást jelent a két növényfaj számára.

Biokertben gombás és bakteriális betegségek ritkán sújtják a hagymát. Kedvezőtlen viszonyok (pl.: félárnyék, túlzott pára) esetén felléphetnek különböző kórokozó gombák. Leggyakoribb a hagyma peronoszpóra és a fuzárium. Ezek ellen megelőzésként tökéletes a Polyversum élő gombaölő gomba készítményünk.

A Rossa di Milano hagyma a tápanyagot meghálálja, de képes nitrátokat betárolni, ezért frissen trágyázott talajba ne vessük. Sokkal jobb megoldás alá komposztot, baktériumtrágyákat (pl.: Algil-Bio) és fermentált trágyákat (Orgevit) bedolgozni.

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.