Rote Ribisel vadparadicsom bio vetőmag

(1 vásárlói értékelés)

1 190 Ft

Vadparadicsom, törődést nem igénylő, strapabíró fajtakülönlegesség

5 készleten

Leírás

Rote Ribisel vadparadicsom bio vetőmag.

Rote Ribisel bio vetőmag, vadparadicsom-fajta, amely kötözés és kacsozás nélkül is dekoratív, világító piros termésekkel teli növénnyé fejlődik. Rengeteg kicsi, gömbölyű, nagyon aromás termést hoz. A paradicsomok átmérője kb. 1,5 cm.

Korai érésű, betegségekre nem érzékeny, féldeterminált.

A vadparadicsom kevesebb tápanyagot és öntözést igényel, mint nemes társai. Ideális elfoglalt vagy kezdő kertészeknek, illetve hétvégi telkekre.

Hatalmas bokrot és zöldtömeget növeszt, fürtben érik és éretten potyog, ezért folyamatosan szedni kell.

 

Vetés ideje palántaneveléshez:február második fele-március vége,
Kiültetés szabadföldbe:május második-fele-június első fele
Betakarítás ideje szabadföldön:július második felétől szeptember végéig

Tartalom: kb. 30 mag

Ezermagtömeg: 0,8g

 

A Rote Ribisel vadparadicsom biológiai növényvédelme

Növényeink védelme Polyversum nevű élő gomba- és PrevB2 narancsolajos készítményünkkel oldható meg. Sajnos azonban az utóbbi években az afrikai vándorpoloska minden hazai kertben megjelent és elsősorban a paradicsomot károsítja. Ezek ellen különböző mechanikus módokon (kézzel történő leszedés, vektorháló, stb.), illetve a NeemAzal biológiai növényvédelmi készítménnyel lehetséges.

Sokkal nagyobb problémát okoznak azonban a különböző vírusbetegségek, amelyek a különleges paradicsomok illegális kereskedelme és a szakszerűtlen magfogásokra alapuló magcserék miatt teljesen elterjedtek hazánkban. Vannak olyan karantén betegségek is amelyek miatt a kert teljes növényállományát ki kell irtani. A ReinSaat vetőmagok vírusmentesek, ami azonban nem jelenti azt, hogy meg sem kapják ezeket a betegségeket. A védekezés legfőbb módja a megelőzés, azaz nem szabad ismeretlen magot, növényt bevinni a kertbe. Az átvivők legtöbb esetben a levéltetvek, ezért kell védekezni ellenük sárga ragadós lapokkal, vagy PrevB2 narancsolajos készítményünkkel.

A paradicsomok nyári növényvédelméről tekintse meg következő videónkat:

A paradicsom augusztusi biológiai növényvédelme

Nagyon fontos a vetésváltás is, azaz soha ne ültessünk egymás után paradicsomot, vagy rokonait (paprika, burgonya, padlizsán, földicseresznye, vadparadicsom), mert a gombabetegségeik is áttelelnek és feldúsulnak a talajban.

Már a vetőmagot kezeljük (ez megelőzi a palántadőlést), majd a kifejlett növényt 2-4 hetente permetezzük Polyversummal, ez szinte minden termőkori gombabetegségtől megóvja a növényeinket.

ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Rote Ribisel vadparadicsom fajta Magyarországon is bevált. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő Rote Ribisel fajtáról begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag. 

A Rote Ribisel bio vetőmag vetés előtti javasolt kezelése

Részletesen itt olvashat róla

 

További információk

Tömeg0.01 kg
Betegségekre való hajlam

Bogyó színe

Bogyóforma

Bogyóméret

Érésidő

Növekedési erély

Termőképesség

Vetésidő palántának, üvegházba

, ,

Vetésidő szabadfölbe

,

Betakarítási idő

, , , ,

Felhasználás

Termesztési forma

Rote Ribisel vadparadicsom bio vetőmag termékről 1 értékelés

  1. Sz.Éva

    Nem fürtben érik? A fotón fürtöt látok, és a növényemen is.Vagy akkor mit értünk fürtön? Az szerintem túlzás, hogyt kötözés, kacsozás nélkül termeszthető.Az enyém legalábbis már a földön heverne, ha nem támasztanám.

    • Baros Laszlo

      Én is hónaljazom és kötözöm, de kibírja támasz, és ápolás nélkül is!

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük