Rózsakajszi C1406 szabadgyökerű gyümölcsfa oltvány

2 900 Ft

Késői érésű fajta. Húsa finom rostú, édes, bőlevű.

Elfogyott

Leírás

Rózsakajszi C1406 szabadgyökerű gyümölcsfa oltvány

A Rózsakajszi C1406 szabadgyökerű gyümölcsfa oltvány magyar fajta, Nagykőrösön gyűjtötték be.

A kajszi származási központjaként Kína északi, észak-keleti hegységei jelölhetők meg. Magyarország az európai kajszibarack-termesztés őshazájának tekinthető. Innen származtatják Európa legértékesebb fajtakörei közül a Magyar kajszit és a Rózsa barackot. Feltételezhetően a Kárpát-medence az egyik közbülső állomása volt a kajszi Közép-Ázsiától Nyugat-Európa felé vezető terjeszkedési útvonalának. Melegkedvelő, tőlünk északabbra nem igen él meg. Magyarország egyes területein, évtizedeken keresztül ez a gyümölcs biztosította sok falun és tanyán élő család megélhetését.

Érési idő: a Magyar kajszi után 12-14 nappal érik, július végén, augusztus elején.

Gyümölcse középnagy (35-40 g). Héja finoman molyhos, narancssárga, napos oldalon 40-60%-ban kárminpirossal mosott. Húsa finom rostú, édes, bőlevű, középkemény állományú. Íze és zamata kellemes.

Értékes sok sárga béta-karotinja miatt is. A benne lévő kénnek szerepe van jellegzetes savanykás édes ízének kialakításában. Káliumban is rendkívül gazdag, napi káliumigényünket bőven fedezi. Található benne továbbá kalcium, foszfor és sok más fontos elem. A-vitaminja késlelteti az időskori látásromlást, erős rákellenes hatású, kedvezően hat a zsíranyagcserére, érvédő hatású, serkenti a máj méregtelenítő működését.

Termőképessége jó.

Termékenyülés: öntermékeny

Ellenállóképessége: kései virágzású, fagytűrő. Talajban nem válogat, ideális termőhelye a meleg alföld és a fagylefolyásos dombvidék. Bár fagytűrő, de fagyzugokba ne telepítsük.

Alany: Myrabolan

A gyümölcsfák rendelésének és átadásának a menete
Gyümölcsfa ültetési tanácsok
Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

További információk

Tömeg 2.9 kg
Méretek 100 cm
Érzékenység

Konténeres/Szabadgyökerű

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Rózsakajszi C1406 szabadgyökerű gyümölcsfa oltvány” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük