Spenótfa bio vetőmag

1 390 Ft

5 készleten

Leírás

Spenótfa bio vetőmag

A spenótfa bio vetőmag nagyon finom levélzöldség. A növények szára felfelé áll, magasságuk 2 m, szélességük 1 m. A gyenge friss leveleket rendszeresen betakarítjuk, és megfőzzük. A legfiatalabb hajtások látványos magenta színűek, de hamarosan sárgára fakulnak. Elkészíthetők spenótként, vagy nyersen adhatjuk salátához. Az idősebb leveleknek magas az oxálsav tartalma, ezért nem jól emészthetőek. Április közepétől vethető szabadföldre, kb. 2 hét kell a csírázáshoz. Fényre csírázik. A fiatal növényeket úgy ültessük szét, hogy 50 cm legyen közöttük. A szezon végén érdemes meghagyni néhány tövet, hogy magot hozzon.

A talaj nitrogénellátottsága nagymértékben meghatározza a termésmennyiséget, a kálium a betegség-ellenálló képességére és a hidegtűrésére van kedvező hatással. A félmikro elemek közül, más zöldségfélékhez képest nagyobb mennyiséget a vasból és a magnéziumból vesz fel. Ennek a harmonikus pótlására szükség esetén a KERTMESTER fermentált bio trágyánk alkalmas.

Vetés szabadföldbe: február első fele-március végéig, augusztus második fele -november második fele

Betakarítás ideje szabadföldön: március első fele-április végéig, szeptember második fele-október első fel, március

Tartalom: kb. 0,2 g mag

Ezermagtömeg: 0,56 g

A spenótfa biológiai növényvédelme

A magokat nedves csávázással érdemes előcsíráztatni/csávázni Fitokondival.

A spenótfánál egy beállt biokertben valójában nem is kell védekezni a bakteriális és gombás betegségek ellen.

A levélzöldségek fő károsítói a a meztelen csigák. Ellenük legegyszerűbben csapdázással tudunk védekezni, melyet az alábbi videó mutat be:

CSIGACSAPDÁK

Egyéb talajlakó rovarok is okozhatnak néha gondot, ilyenek például a pajorok, drótférgek. Ellenük érdemes lehet a vetést megelőzően ARTIS rovarölő gombakészítményt használni.

A levéltetvek időszakosan okozhatnak problémát, de ellenük legfeljebb a PrevB2 narancsolajos készítményünket használjuk extrém rajzás esetén.

ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A spenótfa Magyarországon is bevált. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag. 

A spenótfa bio vetőmag vetés előtti javasolt kezelése

Részletesen itt olvashat róla

 

Aktuális biológiai növényvédelmi információkért keresse a Biokert Magazint, melyre ITT tud feliratkozni.
A Komplex Biokert működéséről pedig elérhető az online tanfolyamunk.

Spenótfa bio vetőmag

További információk

Tömeg 0.01 kg
Vetésidő szabadfölbe

, , , , , , , , , ,

Betakarítási idő

, , , , ,

Termesztési forma

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Spenótfa bio vetőmag” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük