Sprint fokhagyma bio dughagyma, 250 g

2 280 Ft

A legkorábbi áttelelő fokhagyma

Elfogyott

Leírás

Sprint fokhagyma bio dughagyma. Ültess ősszel, hogy korán legyen fokhagymád!

Legjobb áttelelő fokhagymánk. Szép rózsaszínes, belső héjszín, nagy termőképesség és tökéletes fagytűrés. Jól tárolható.

Nagy méretű hagymák: 40 mm átlagos méret. A héj színe fehér, rózsaszín csíkokkal.

Kemény szárú fokhagyma, őszi ültetésre.

A hagyma május elején-közepén már felszedhető és fogyasztható.

Egy fej 8-12, világosbarna héjú gerezdet hoz, amelyek megtisztítva fehérek, lila lángocskákkal.

 

Vetés szabadföldbe: október első fele -november első fele,
Betakarítás ideje szabadföldön: május második fele-július végéig

Tartalom: kb. 250g

 

A Sprint fokhagyma biológiai növényvédelme

Vetéskor célszerű Artis nevű élő gomba készítményünkkel fertőtleníteni a talajt a benne élő kártevők (hagymalégy, gyökértetvek, szárfonalférgek, pajorok) ellen.

Legfőbb károsítója a hagymalégy, melynek lárvája okozza a “kukacos” hagymát. A faj egyedei báb alakban telelnek a talajban és évente 2-3 nemzedékük van. Az imágók első rajzása a korai cseresznye virágzásával esik egybe. Tojásaikat a hagymalevelek tövére rakják. A nyűtípusú lárvák bejutnak a hagyma levelébe és azon keresztül a hagymafejbe.

Legjobb megoldás a sárgarépával vegyes telepítés, ugyanis a répalégy utálja a hagyma szagát, a hagymalégy pedig a répáét, ami egy kölcsönös pozitív hatást jelent a két növényfaj számára.

Biokertben gombás és bakteriális betegségek ritkán sújtják a hagymát. Kedvezőtlen viszonyok (pl.: félárnyék, túlzott pára) esetén felléphetnek különböző kórokozó gombák. Leggyakoribb a hagyma peronoszpóra és a fuzárium. Ezek ellen megelőzésként tökéletes a Polyversum élő gombaölő gomba készítményünk.

A Sprint fokhagyma a tápanyagot meghálálják, de képesek nitrátokat betárolni, ezért frissen trágyázott talajba ne vessük. Sokkal jobb megoldás alá komposztot, baktériumtrágyákat (pl.: Algil-Bio) és fermentált trágyákat (Kertmester) bedolgozni.

ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Sprint fokhagyma Magyarországon jól bevált. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag. 

A Sprint fokhagyma bio dughagyma vetés előtti javasolt kezelése

Részletesen itt olvashat róla

 

 

További információk

Tömeg 0.01 kg
Vetésidő szabadfölbe

, ,

Betakarítási idő

, , , ,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Sprint fokhagyma bio dughagyma, 250 g” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük