Szagos bükköny bio vetőmag

1 190 Ft

A szemet gyönyörködtető pillangós biokertekbe

9 készleten

Leírás

Szagos bükköny bio vetőmag. Egyéves, rendkívül gyorsan növő futónövény.

Színpompás, a fehértől a rózsaszínen át a sötétliláig váltakozó virágait júniustól augusztusig hozza.

Vágott virágnak is kiváló, akkor vágjuk, amikor a legalsó virág teljesen kinyílt. Akár 2 m magasra is felkúszik, kacsokkal kapaszkodik. Vigyázat, mérgező!

Tipp: mivel pillangós, jó szomszédja a nitrogénigényes növényeknek a kertben.

Vetés: fóliába márciustól, szabadföldbe, a helyére áprilistól.

Biokertekben nagyon kedvelt pillangósok, amelyek odacsalogatják a beporzó szervezeteket és ellátják nitrogénnel szomszédjaikat. A biológiai sokféleség felé vezető fontos lépcső, hogy teret és táplálékot biztosítunk azoknak a hasznos élő szervezeteknek, akik életük bizonyos szakaszaiban elrejtőznek, vagy éppen táplálkoznak a virágokon.

Kevesen tudják, hogy a ragadozóatkák, virágpoloskák és más rovarölő rovarok ha nem találnak zsákmányállatot, akkor vagy éhen halnak, vagy elvándorolnak, kivéve, ha virágporra cserélhetik rovartáplálékukat. Az pedig egyszerűen megérthető, hogy ha eltűnnek a ragadozók, felszaporodik a préda, ami ebben az esetben a kártevők sokaságát jelenti.

A Szagos bükköny felhasználása három módszerrel történhet a biokertekben:

Az egyik, hogy ökológiai gyep vetésénél, vagy felülvetésénél más virágos növényekkel együtt a fűmaghoz keverjük és úgy szórjuk ki. Ezek lehetnek magukban talajtakarók, vagy gyümölcsösök aljnövényzete. Ma már a bio szőlőtermesztés magas fokon áll Magyarországon, ezért szinte mindenhol biodiverz ökogyepeket telepítenek alájuk, de minden gyümölcsösnél kitűnő megoldás a nagyüzemtől a mini hobbikertekig.

Másik, hogy ún.: virágszigeteket hozunk létre akár a gyepben, akár a veteményesben. Ezek egyszerű 60-80 cm átmérőjű virágtársulások, amelyeket évente kétszer vágunk, hogy magot tudjanak hozni és azt elszórják. Ily módon lehet elérni, hogy azok maradjanak meg, amelyek valóban képesek részévé válni kertünk ökoszisztémájának. A bolygatás nélküli virágszigetek tudnak stabil védőhelyet adni a hasznos élő szervezeteknek.

A Harmadik az üvegházak, fóliasátrak biológiai növényvédelmét teszik fenntarthatóvá.

Ilyenkor nagy cserepekben, virágládákban vetjük el a Szagos bükköny magokat és a már kész növénytakarót visszük be a fóliába, kívülről pedig egyszerűen körbeszórjuk egy virágkeverékkel. Ez egy nagyszerű védelmi rendszert jelent a behatoló kártevőkkel szemben, főként ha megérkeznek a virágpókok is.

A kép illusztráció!

Vetésidő palántának: március első fele-április végéig,

Vetésidő szabadföldbe: április első fele-május végéig

Tartalom: kb. 20-25db mag

Ezermagtömeg: 73,04gr

ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Szagos bükköny Magyarországon őshonos. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag.

További információk

Tömeg0.01 kg
Vetésidő palántának, üvegházba

, , ,

Vetésidő szabadfölbe

, , ,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Szagos bükköny bio vetőmag” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük