Szárazságtűrő vadvirágok bio vetőmag keverék

4 990 Ft

A biodiverzitás fegyvere, az ökogyepek alapja

10 készleten

Leírás

Szárazságtűrő vadvirágok bio vetőmag keverék

A Szárazságtűrő vadvirágok bio vetőmag keverék 34-féle szárazságtűrő növény magját tartalmazza: többek között különböző harangvirág fajtákat, fejvirágot, kankalint.

Kifejezetten ökológiai gyepekbe, veteményesek virágszigeteibe való virágos növények. Egy részük őshonos hazánkban, mások nem, abban azonban kitűnően kiegészítik egymást, hogy folyamatos táplálékot biztosítsanak a hasznos rovarok számára. Odacsalogatják a beporzó szervezeteket, ezért nem hiányozhatnak sem a veteményesből, sem a gyümölcsösből. A biológiai sokféleség felé vezető fontos lépcső, hogy teret és táplálékot biztosítunk azoknak a hasznos élő szervezeteknek, akik életük bizonyos szakaszaiban elrejtőznek, vagy éppen táplálkoznak a virágokon.

Kevesen tudják, hogy a ragadozóatkák, virágpoloskák és más rovarölő rovarok ha nem találnak zsákmányállatot akkor vagy éhen halnak vagy elvándorolnak, kivéve ha virágporra cserélhetik rovartáplálékukat. Az pedig egyszerűen megérthető, hogy ha eltűnnek a ragadozók, felszaporodik a préda, ami ebben az esetben a kártevők sokaságát jelenti.

Felhasználás:

A Szárazságtűrő vadvirágok bio vetőmag keverék felhasználása három módszerrel történhet a biokertekben:

Az egyik, hogy ökológiai gyep vetésénél, vagy felülvetésénél a fűmaghoz keverjük és úgy szórjuk ki. Ezek lehetnek magukban talajtakarók, vagy gyümölcsösök aljnövényzete. Ma már a bio szőlőtermesztés magas fokon áll Magyarországon, ezért szinte mindenhol biodiverz ökogyepeket telepítenek alájuk, de minden gyümölcsösnél kitűnő megoldás a nagyüzemtől a mini hobbikertekig.

Másik, hogy ún.: virágszigeteket hozunk létre akár a gyepben, akár a veteményesben. Ezek egyszerű 60-80 cm átmérőjű virágtársulások, amelyeket évente kétszer vágunk, hogy magot tudjanak hozni és azt elszórják. Ily módon lehet elérni, hogy azok maradjanak meg, amelyek valóban képesek részévé válni kertünk ökoszisztémájának. A bolygatás nélküli virágszigetek tudnak stabil védőhelyet adni a hasznos élő szervezeteknek.

Harmadik az üvegházak, fóliasátrak biológiai növényvédelmét teszik fenntarthatóvá.

Ilyenkor a Szárazságtűrő vadvirágok bio vetőmag keveréket nagy cserepekben, virágládákban vetjük el a magokat és a már kész növénytakarót visszük be a fóliába, kívülről pedig egyszerűen körbeszórjuk a virágkeverékkel. Ez egy nagyszerű védelmi rendszert jelent a behatoló kártevőkkel szemben, főként ha megérkeznek a virágpókok is.

Vetés: márciustól, a vetést ne hagyjuk kiszáradni. Évente kétszer vágjuk le, elöszőr június-júliusban, majd szeptember-októberben. Felhasználás előtt jól keverjük össze a magokat!

Vetésidő szabadföldbe: március-április

Tartalom: kb. 10,3 g

Ezermagtömeg: 15 g

Virágzási idő: június-augusztus

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

A kép illusztráció!

ReinSaat bio vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Szárazságtűrő vadvirágok bio vetőmag keverék Magyarországon is bevált. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag.

A Szárazságtűrő vadvirágok bio vetőmag vetés előtti javasolt kezelése

Részletesen itt olvashat róla

Aktuális biológiai növényvédelmi információkért keresse a Biokert Magazint, melyre ITT tud feliratkozni.
A Komplex Biokert működéséről pedig elérhető az online tanfolyamunk.

Szárazságtűrő vadvirágok bio vetőmag keverék

További információk

Tömeg 0.01 kg
Vetésidő szabadfölbe

, , ,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Szárazságtűrő vadvirágok bio vetőmag keverék” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük