Szibériai (Kamcsatkai) mézbogyó

1 490 Ft

A legkorábbi bogyós gyümölcs, tél végi virágzással.

Elfogyott

Leírás

A kamcsatkai mézbogyó közeli rokonságban áll a búbos lonccal, mely virágzása idején, késő estéken csodás illatfelhőt áraszt, de a keményebb teleket nem tűri. A mézbogyó jól tűri klímánkat, és bár nem olyan illatos, mint a lonc, gyümölcse lényegesen ízletesebb. Bogyós madársövényeink értékes darabja lehet.

Enyhén savas talajon érzi jól magát, és akár a mínusz 40 Celsius-fokot is túléli. Hosszúkás, kék színű, édes, mézillatú gyümölcse nyár elején érik, megelőzve a többi bogyós gyümölcsöt.

A bogyókat fogyaszthatjuk frissen, és elkészíthetjük befőttnek, esetleg aszalhatjuk későbbi fogyasztásra, vagy felhasználhatjuk sütemények, fagylaltok ízesítésére is. Japánban egyik fajtája annyira népszerű, hogy még fagylaltot is készítenek belőle. Táplálkozási értékét magas antioxidáns- és vitamintartalma adja.Mivel betegségei és kártevői nincsenek, talajjal és ápolással szemben nem igényes, termesztése egyszerűnek mondható. A kertben egy félárnyékos, nedves helyet válasszunk neki, itt megfelelően fogja érezni magát, és a kifejlett másfél méter magas bokor mint dísznövény is érvényesülhet a más növények által nem kedvelt helyen.

Nem önbeporzó növény, ezért a jó termés érdekében ajánlott legalább három tövet ültetni. Termése kék, mézédes kb. 2 cm-es bogyó, júniustól érik.Teljesen fagyálló, igénytelen; gyakorlatilag bármilyen talajon megél. Sűrűn elágazó lombhullató cserje, akár 1,5 m magasra is megnő. Csoportos ültetésre is alkalmas, kertekben is termeszthető, de vadon is megterem. Gyümölcséért is ültethetjük, de dísznövényként is kiválóan funkcionál.

Kiskertekben és edényben is tartható. Virágját a méhek is kedvelik.

Felhasználása: nyersen is kiváló gyümölcs, de nagyon finom csemegék készíthetők belőle, pl. zselék, lekvárok, kompótok, szörpök, gyümölcslevek, torták.

További információk

Tömeg1 kg
Méretek100 × 10 × 10 cm
Termesztési forma

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Szibériai (Kamcsatkai) mézbogyó” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük