Elfogyott!

Szibériai (Kamcsatkai) mézbogyó

1 790 Ft

KIS MÉRETŰ NÖVÉNYT SZÁLLÍTUNK!

A legkorábbi bogyós gyümölcs, tél végi virágzással.

Add to Wishlist Created with Sketch.

Kedvencekbe!

Elfogyott!

SKU: /PB-24 Category:

Description

Szibériai (Kamcsatkai) mézbogyó

KIS MÉRETŰ NÖVÉNYT SZÁLLÍTUNK!

A Szibériai (Kamcsatkai) mézbogyó közeli rokonságban áll a búbos lonccal, mely virágzása idején, késő estéken csodás illatfelhőt áraszt. A mézbogyó jól tűri klímánkat, és bár nem olyan illatos, mint a lonc, gyümölcse lényegesen ízletesebb. Bogyós madársövényeink értékes darabja lehet.

Enyhén savas talajon érzi jól magát, és akár a mínusz 40 Celsius-fokot is túléli. Hosszúkás, kék színű, édes, mézillatú gyümölcse nyár elején érik, megelőzve a többi bogyós gyümölcsöt.

A bogyókat fogyaszthatjuk frissen, és elkészíthetjük befőttnek, esetleg aszalhatjuk későbbi fogyasztásra, vagy felhasználhatjuk sütemények, fagylaltok ízesítésére is. Japánban egyik fajtája annyira népszerű, hogy még fagylaltot is készítenek belőle. Táplálkozási értékét magas antioxidáns- és vitamintartalma adja.Mivel betegségei és kártevői nincsenek, talajjal és ápolással szemben nem igényes, termesztése egyszerűnek mondható. A kertben egy félárnyékos, nedves helyet válasszunk neki, itt megfelelően fogja érezni magát, és a kifejlett másfél méter magas bokor mint dísznövény is érvényesülhet a más növények által nem kedvelt helyen.

Nem önbeporzó növény, ezért a jó termés érdekében ajánlott legalább három tövet ültetni. Termése kék, mézédes kb. 2 cm-es bogyó, júniustól érik.Teljesen fagyálló, igénytelen; gyakorlatilag bármilyen talajon megél. Sűrűn elágazó lombhullató cserje, akár 1,5 m magasra is megnő. Csoportos ültetésre is alkalmas, kertekben is termeszthető, de vadon is megterem. Gyümölcséért is ültethetjük, de dísznövényként is kiválóan funkcionál.

Kiskertekben és edényben is tartható. Virágját a méhek is kedvelik.

Felhasználása: nyersen is kiváló gyümölcs, de nagyon finom csemegék készíthetők belőle, pl. zselék, lekvárok, kompótok, szörpök, gyümölcslevek, torták.

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Additional information

Weight 0.5 kg
Dimensions 30 × 10 × 10 cm
Termesztési forma

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Szibériai (Kamcsatkai) mézbogyó”

Your email address will not be published. Required fields are marked *