Tengerparti útifű bio vetőmag

1 490 Ft

Saláta ízű gyógynövény

Kedvencekhez Created with Sketch.

Kedvencekbe!

14 készleten

Leírás

Tengerparti útifű bio vetőmag

Tengerparti útifű bio vetőmag, más néven szarvasagancs útifű. 20-30 cm magasra növő, tömött rozettát képező növény. Kis méretű tőlevél rózsával szaporodó kis igényű vad gyógynövény. Salátaként fogyasztjuk, íze és állaga is a jégsalátájához hasonlít, nem csípős, vagy kesernyés, a gyerekek szeretik. Levelei erősen szeldeltek, keskenyek. Egy évben többször is vágható, akár egész télen. Salátakeverékek finom és kedvelt összetevője. Az íze kifejezetten finom. Ha nagyon hidegben elfagyna, semmi gond: a gyökere télálló, tavasszal újra kihajt. A szarvasagancs útifű nyaralóknál is telepíthető, nem igényel sok gondozást. Árnyéktűrő, közepesen vízigényes. Nyákoldó, köhögéscsillapító hatású. Hieronymus Bock német orvos és botanikus 1546-ban megjelent füveskönyvében vese-és hólyagpanaszoknál ajánlja.

Vetés szabadföldbe: április-augusztus végéig

Betakarítás ideje szabadföldön: egész évben

Tartalom: kb. 0,3 g mag

Ezermagtömeg: 0,3 g

A Tengerparti útifű biológiai növényvédelme

A magokat nedves csávázással érdemes előcsíráztatni/csávázni Fitokondival.

Az utifüvek a különleges levélzöldségek közé tartoznak. Hazánkban rendkívül ritka, ezért különleges kártevői, kórokozói nincsenek. Egy beállt biokertben valójában nem is kell védekezni a bakteriális és gombás betegségek ellen.

A levélzöldségek fő károsítói a a meztelen csigák. Ellenük legegyszerűbben csapdázással tudunk védekezni, melyet az alábbi videó mutat be:

CSIGACSAPDÁK

Egyéb talajlakó rovarok is okozhatnak néha gondot, ilyenek például a pajorok, drótférgek. Ellenük érdemes lehet a vetést megelőzően ARTIS rovarölő gombakészítményt használni.

A levéltetvek időszakosan okozhatnak problémát, de ellenük legfeljebb a PrevB2 narancsolajos készítményünket használjuk extrém rajzás esetén.

ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Tengerparti útifű Magyarországon is bevált. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag. 

A Tengerparti útifű bio vetőmag vetés előtti javasolt kezelése

Részletesen itt olvashat róla

Aktuális biológiai növényvédelmi információkért keresse a Biokert Magazint, melyre ITT tud feliratkozni.
A Komplex Biokert működéséről pedig elérhető az online tanfolyamunk.

tengerparti útifű bio vetőmag

További információk

Tömeg 0.01 kg
Vetésidő szabadfölbe

, , , , , , , , ,

Betakarítási idő

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Tengerparti útifű bio vetőmag” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük