Törpe csillagfürt bio vetőmag

1 190 Ft

Alacsony, illatos, tarka méhlegelő fehérje növény.

Elfogyott

Leírás

Törpe csillagfürt bio vetőmag

A Törpe csillagfürt bio vetőmag növénye egynyári fehérjenövény.  Alacsony növekedésű, nagyon illatos, rovarokat vonzó virágokkal. Fehér, rózsaszín, mályva-és ibolyaszínű virágai kitűnő táplálékot biztosítanak a hasznos rovarok számára. Száraz talajon nagyon kicsi marad.

A Törpe csillagfürt a talajjal szemben meglehetősen igénytelen növény, szinte minden mészszegény talajon megterem, magja jó biológiai értékkel rendelkező fehérjéket tartalmaz 34-42%-ban. A gyökerén élő baktériumok tevékenységének köszönhetően, a nitrogéngyűjtő-képessége alapján első helyen áll a hüvelyesnövények között.

A növény föld feletti részei – a zöldnövény és a mag – sokoldalúan felhasználhatók, elsősorban nagy biológiai értékű, fehérjedús takarmányként. Mélyre hatoló gyökérzetével a talaj mélyebb rétegeiben lévő tápanyagokat is a felszínre hozza, nagy mennyiségű gyökér- és tarlómaradványaival a talajok tápanyag- és szervesanyag-tartalmát gazdagítja. A vetésforgóba jól beilleszthető, megfelel előveteménynek, és másodnövényként is termeszthető.

Vetés szabadföldbe: március-április

Betakarítás ideje szabadföldön: augusztus

Tartalom: kb. 2,5 g mag

Ezermagtömeg: 2,26g

ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Törpe csillagfürt Magyarországon is bevált. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag

 

További információk

Tömeg 0.01 kg
Vetésidő szabadfölbe

, , , , , , ,

Betakarítási idő

, , , , , , ,

Termesztési forma

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Törpe csillagfürt bio vetőmag” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük