Valeriana, macskagyökér

800 Ft

Az állandóan stresszben élő ember nyugtatója.

Elfogyott

Leírás

Valeriana (macskacsökér) bio gyógynövény

A valeriana bio gyógynövény az évszázadok óta altatószerként ismert orvosi macskagyökér az állandóan stresszben élő ember nyugtatójaként is hatásos!

Nyirkos talajt kedvelő, akár 1,5 m magasra is növő, évelő, lágy szárú növény.

Élőhelye Európa és Nyugat-Ázsia, 2000 m tengerszint feletti magasságig.

A valeriana május-júliusban virágzik, hímnős, rózsaszínű vagy fehér virágokat bont bogas virágzatban, ami kellemes vaníliaillatot áraszt.

Magyar nevét onnan kapta, hogy barna gyöktörzsének átható illata erős, izgató hatással van a macskákra, melyek a növényhez dörgölőzve ‘kábulatba’ esnek, illetve szívesen elfogyasztják a gyökerét. Egyes macskák kifejezetten ‘függővé’ válnak.

Általánosságban az orvosi macska­gyökeret hatékony altatószerként ismerik el. A gyógyhatású anyagokat -többek között valepot­riátokat, valerénsavat és illóolajokat – tartalmazó gyökereket a növény második évében, ősszel célszerű begyűjteni. A gyógynövény nyugtató hatását már többször tulajdonították egyik-másik hatóanyagának, viszont több kutató úgy véli, hogy ezek együttes hatása eredményezi.

Fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántáink

Minden gyógy- és fűszernövény palántánk vegyszermentes bio minősítésű kertészetéből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk.

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

 

További információk

Tömeg 2.5 kg
Méretek 1000 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Valeriana, macskagyökér” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük