White Amarillys földicseresznye bio vetőmag

1 190 Ft

Kiemelkedően édes, hófehér földicseresznye

9 készleten

Leírás

White Amarillys földicseresznye bio vetőmag

White Amarillys földicseresznye (Tomatillo) bio vetőmag. Dél-amerikai zöldségkülönlegesség. A White Amarillys földicseresznye kiemelkedően édes, nagyön különleges gyümölcs. Bogyója nagyméretű, akár a 2 cm-t is elérheti az átmérője. Héja fényes, fehér színű. Frissen, párolva, de akár lekvárnak is kiváló. Az édeskés-csípős

A földicseresznye (Physalis peruviana, P. edulis) közeli rokona a paradicsomnak, mindkettő a burgonyafélék (Solanaceae) családjának dél-amerikai képviselője. A földicseresznye a trópusokon évelő, de fagyérzékenysége miatt nálunk egyéves, meleg- víz és tápanyagigényes növény. Kizárólag nagyon meleg, napos fekvésbe telepítsük!

A White Amarillys földicseresznye méteresre növő hajtásain szív alakú, szőrös leveleket nevel, halványsárga virágai a levelek hónaljában fejlődnek. Nem csak díszes, hanem finom is érett termése: felfújt, világosbarna pergamenszerű burokban lapulnak a cseresznye méretű aranysárga bogyók.

Kiültetni május közepe előtt nem ajánlatos.

A termés augusztustól folyamatosan szüretelhető egészen október végéig.

Fogyasztás előtt távolítsuk el a White Amarillys földicseresznye (Tomatillo) külső, hártyás csészelevél-maradványt, és tisztítsuk meg a ragadós bogyókat. Frissen savanykás, ananászra emlékeztető aromájú, ezért a paradicsomhoz hasonlóan keverhetjük nyári salátákhoz vagy befőzhetjük lekvárnak, szörpnek, befőttnek. Magas A és B vitamin, valamint kalcium tartalma.

Vetés ideje palántaneveléshez: március eleje-április vége,

Kiültetés szabadföldbe: május második-fele-június vége

Betakarítás ideje szabadföldön: augusztus eleje-október közepéig.

Tartalom: kb.40 mag

Ezermagtömeg: 1,22g

A White Amarillys földicseresznye  bio növényvédelme

A paradicsomokhoz és a paprikákhoz hasonlóan ezt a növényt is fenyegeti a fitoftóra, amely ellen Polyversum nevű élő gomba készítményünkkel védekezhetünk. Száraz csávázást javasolunk ugyanezzel a készítménnyel. Rokonainál jóval kevésbé betegszik meg és kevés kártevő támadja.

Legfontosabb a hő és fényigényének a kielégítése, a kert legmelegebb, legnaposabb részére telepítsük.

Meghálálja a sok tápanyagot, ezért tegyünk alá komposztot és fermentált trágyáink közül a Gyümölcsözönt, amely emelt kálium tartalmával nagyon édes gyümölcsökkel örvendeztet meg mindenkit.

ReinSaat bio vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A White Amarillys földicseresznye (Tomatillo) Magyarországon is beváltak. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag. 

A White Amarillys földicseresznye  vetőmag bio vetés előtti javasolt kezelése

Részletesen itt olvashat róla

További információk

Tömeg 0.01 kg
Vetésidő palántának, üvegházba

, , ,

Vetésidő szabadfölbe

, ,

Betakarítási idő

, , , ,

Palánta kiültetés ideje

,

Termesztési forma

, ,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„White Amarillys földicseresznye bio vetőmag” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük