Paprika bio vetőmag
Bio paprika vetőmagok a ReinSaattól fémzárolt, ellenőrzött bio minőségben. Magyarországon kipróbált, és bizonyított ellenálló modern és tájfajták
Bővebben…
A paprika őshazája közép és délamerika. Európába az új kontinens felfedezése után került. Eleinte dísznövényként termesztették, sokáig mérgezőnek tartották. Amikor a bors kereskedelme akadányoztatva lett akkor kezdték a paprikát a bors pótlására használni. Magyarországon az 18. században kezdett a fűszerpaprika a paraszti kultúrában is elterjedni, szinte teljesen kiszorította a borsot. A trópusi országokban a kisméretű csípós paprikákat kedvelik, amíg a mérsékelt égövű országokban inkább a nagy, húsos termésű paprikákat fogyasztják, nyersen salátaként. Érdekes, hogy a gyökérzete az egész növényhez képest kicsinek mondható, csak a talaj felső rétegét szövi át, ritkán hatol mélyre. Egyes paprika fajták szára nagyon hamar fásodik, míg más fajtáké végig lágy marad. Hazánkban a paprikát általában palántaként ültetjük ki a szabadfüldbe, (hiszen így 1-2 hónapot nyerünk), ezalól azért van kivétel, ugyanis a nagyüzemi fűszerpaprikát gyakran a szabadföldbe magról vetik.