Káposzta bio vetőmagok
Biodinamikusan termesztett Demeter minősítéssel rendelkező bio káposzta vetőmag fajták.
Bővebben…
A káposztafélék családja rendkívül szerteágazó. Mi ebben a csoportban a nálunk hagyományos konyhakerti fajokat (fejes káposzta, kelkáposzta, karalábé, retek, karfiol, brokkoli, bimbós kel, kínai kel, bordás kel, leves kel) mutatjuk be
A legtöbb fajuk a mediterrán, illetve mérsékelt égövön él. Többnyire lágy szárúak a keresztesvirágúak rendjébe tartoznak.
A fejes és fejesedő kelkáposzták hasonló tulajdonságokkal bírnak a termesztés szempontjából, bár utóbbiak sokkal ellenállóbbak.
A fejes káposzta világszerte az egyik legfontosabb zöldségnövény, hisz a Földön évente termő zöldségmennyiség mintegy 10%-át teszi ki.
A karalábék nagyon népszerűek minden biokertben, hiszen rövid tenyészidejüknek köszönhetően elő és utóveteményként egyformán jól hasznosíthatóak.
A karfiolnak és brokkolinak egyaránt az elhúsosodott virágát fogyasztjuk, míg a bimbóskelnek a módosult hajtáskezdeményeit.
Újdonság a hazánkban alig ismert káposzta-féle a leveleskel jó néhány fajtája. Ezeket a divatos főzőműsorok alapzöldségként használják, mert Nyugat-Európában ez az egyik legkedveltebb káposztaféle.
Fényigényük közepes, hőigényük kicsi, jól bírják a hideget. Víz és tápanyagigényük viszont meglehetősen magas. Sokoldalúan felhasználhatók, nagy vitamin-, ásványisó- és rosttartalmú, az év bármely hónapjában nyersen is fogyasztható zöldségfélék.
A káposzta fajták a különböző lékúrákban nélkülözhetetlenek.
Az öntözött zöldséges vetésforgóban a frissen istállótrágyázott szakaszba kerülnek.
Ne érje be gyanús eredetű magokkal, válassza a kiváló minőségű ReinSaat bio vetőmag fajtákat.