Gyógypemetefű

Gyógypemetefű

1 550 Ft

 A legendás gyógypemetefű cukorka alapanyaga. 

Elfogyott

Cikkszám: CS-PERMETFU-GAB-059.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

A gyógypemetefű bio gyógynövény tulajdonságai:

A gyógypemetefű bio gyógynövény a legendás gyógypemetefű cukorka alapanyaga.

Az ajakos virágúak /Lamiaceae/ családjába tartozó évelő fehéren, gyapjasan molyhos hajtásrendszerű, kesernyés ízű növény.

A Földközi-tenger vidékén és Közép-Ázsiában őshonos. Száraz legelőkön, napos műveletlen területeken, utak mentén vadon nálunk is előfordul, bár az utóbbi időben erősen megritkult a vegyszerezések miatt. Mára hazánkban veszélyeztetett faj lett.

A nyár második felében nyíló, gömbös, tömött álörvökbe rendeződő virágai szennyes-fehér színűek.  Termése a csészében rendszerint négyesével fejlődő 1,5-2 mm hosszú, világosbarna, sima felszínű makkocska.

A gyógypemetefű bio gyógynövény felhasználása:

A növény felső, virágos hajtását használják, amelyet május-június folyamán gyűjtenek. Az elvirágzott állapotban leszedett pemetefű herba már nem alkalmas gyógyászati célokra.

Szárított drogját leginkább főzetként, forrázat vagy tinktúra formájában alkalmazzák.

A gyógyszerkönyvünkben is szereplő drogja a Marrubii herba jelentős részben termesztett állományokból származik. A gyógynövény hatását a diterpén keserűanyagainak/marrubiin és marrubenol/, illóolajainak, flavonoidjainak, és cseranyagainak tulajdoníthatjuk.

A pemetefű köztudottan kiváló köhögéscsillapító és köptető hatású gyógynövény, de serkenti az emésztőmirigyek működését is. Étvágytalanság vagy teltségérzettel járó emésztési panaszok, epebántalmak esetén is hatékony. Külsőleg sebgyógyítás elősegítésére és bőrkiütések ellen használják. De fekélyek vagy rosszul gyógyult sebek kezelésére is használják. Homeopátiásan légúti gyulladások kezelésére is alkalmazzák.

Cukorka és szirup formájában forgalmazzák a legtöbbet. Hazánkban Réthy Béla gyógyszerész találta fel a Pemetefű cukorkát.

Fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántáink

Minden fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántánk bio minősítésű kertészetből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.